Ești Sănătos

E oficial! Raed Arafat a făcut anunțul: „De Anul Nou, de Revelion, restricţiile…”

raed arafat restrictii

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că nu s-a luat în calcul impunerea unor noi restricţii în perioada sărbătorilor, însă cel mai bine ar fi ca populaţia să le respecte pe cele în vigoare.

Raed Arafat a declarat vineri, după ce cele 10.000 de doze de vaccin anti-Covid au ajuns în România, că nu se discută despre noi măsuri sanitare suplimentare, însă îi îndeamnă pe oameni să respecte restricţiile existente, pentru că acestea previn răspăndirea chiar şi a noii tulpini COVID-19.

„Nu avem discuţii despre condiţii suplimentare, dar sper ca lumea să respecte, de Anul Nou, de Revelion, restricţiile care există deja” a afirmat șeful DSU.

Şeful DSU a fost întrebat despre posibilitatea apariţiei noii tulpini coronavirus şi la noi în ţară, Raed Arafat a spus că este de aşteptat să ajună şi în România, făcănd un nou apel la populaţie să respecte măsurile în vigoare.

„Noua tulpină a început să apară şi în alte ţări, dar nu cred că este evitabil să apară şi la noi, probabil, dar important este să respectăm măsurile actuale, pentru că acestea previn răspândirea inclusiv a noii tulpini”, a declarat Raed Arafat

Noua tulpină a virusului COVID-19 a aparut iniţial în Marea Britanie, iar ulterior a fost confirmată de ţari precum, Italia, Olanda, Danemarca sau Australia.

Secretarul de stat Raed Arafat a fost prezent vineri, alături de şeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, dr. Valeriu Gheorghiţă, la sosirea primelor 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 în România, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

În scurt timp va începe prima tranşă de vaccinare în care sunt vizaţi cei din prima linie, cadrele medicale. Vaccinul va ajunge în 10 spitale din România. Ulterior, când va veni cea de-a doua tranşă de vaccin anti-COVID-19, cei care sunt puşi în vedere sunt cadrele didactice şi persoanele vârstnice.