Ești Sănătos

Ceaiul de SCORŢIŞOARĂ şi multiplele sale beneficii pentru fizic şi psihic

Ceaiul de scorţişoară are un efect de stimulare a circulaţiei sângelui şi de prevenire a răcelilor, de mărire a tonusului psihic şi fizic. De asemenea, are efecte imediate, fiind un puternic stimulent. Se prepară foarte simplu şi este un veritabil medicament.

Ceai de scorţişoară (Cinnamonum zeylanicum)

Într-o cană de apă (250 ml.) clocotită se adaugă o jumătate de linguriţă de pulbere de scorţişoară. Se lasă să fiarbă timp de 1 minut, după care se îndepărtează de pe foc.

Se acoperă, se lasă la infuzat vreme de 10 minute, apoi se filtrează. Se consumă cât de cald posibil, cu 30 de minute înainte de masă sau culcare. Opţional, se poate îndulci cu 1 linguriţă de miere. Se consumă la nevoie sau în cure de 14 zile, cu 30 de zile pauză. Adjuvant în diabet În diabet, scorţişoara are o triplă acţiune: scade direct nivelul zahărului din sânge; stimulează şi totodată reglează secreţia de insulină a pancreasului; creşte receptivitatea organismului la insulină. Stimulează sistemului imunitar Ceaiul de scorţişoară are proprietăţi antivirale şi antimicrobiene, stimulând funcţionarea sistemului imunitar.

Scorţişoara ajută cu succes la înlăturarea febrei, fiind un aliat preţios în lupta cu răceala şi gripa. Se beau câte 3-4 căni pe zi, cât mai fierbinte posibil.

Îmbunătăţeşte circulaţia sanguină

Ceaiul ȋmbunătățeşte circulaţia sanguină pe două fronturi: subţiază sângele şi are proprietăţi anticoagulante, ceea ce reduce cu 80% şansele de infarct miocardic după vârsta de 55 de ani.

Accelerează metabolismul (adjuvant în curele de slăbire)

Scorţişoara contribuie la accelerarea metabolismului şi la arderea mai rapidă a celulelor adipoase. Ceaiul de scorţişoară accelerează digestia grăsimilor şi stimulează activitatea tripsinei, o enzimă ce descompune proteinele în intestinul subţire.

Are efect antioxidant puternic

Scorţişoara conţine antioxidanţi foarte puternici, care reduc semnificativ simptomele îmbătrânirii, cât şi şansele de apariţie a cancerului.

Ceaiul de scortisoara mareste tonusul psihic si fizic

Sporeşte atenţia

Conferă un anumit confort psihic, fiind excelent pentru combaterea depresiei, a închiderii afective, contra asteniei sexuale, atât la bărbaţi, cât şi la femei.

Loading...