Ești Sănătos

Nenorocirea care va lovi România! Urmează o criză majoră în 2021. Va fi prăpăd

Pandemia de coronavirus a lovit crunt România. Criza sanitară ne-a pus la pământ, dar și cea economică se resimte în fiecare zi. Totuși, odată cu apariția vaccinului nu am scăpat de probleme. Anul 2021 va fi unul și mai rău, este avertismentul unui fost politician.

România a trecut prin clipe cumplite în 2020, dar și în 2021 vom avea mari probleme. O altă mare nenorocire va lovi țara noastră. O spune Dan Voiculescu. Acesta avertizează în privința unei crize economice majore în 2021 cae se va abate asupra României.

Într-o postae pe blogul personal, Dan Voiculescu vorbește despre problemele majore cu care ne vom confrunta îm 2021, dar și despre soluțiile pentru ieșirea din criză. „Administrarea inteligentă a presiunii generate de Pandemie asupra economiei mondiale reprezintă una dintre principalele provocări ale anului care a început.

După restricțiile și blocajele economice din 2020, s-au înregistrat deficite bugetare fără precedent în majoritatea statelor lumii. În acest moment, peste jumătate din populația mondială trăiește pe credit. Care va trebui plătit. Analizând lucid cifrele macroeconomice, pare evident că următorii 2-3 ani sunt “amanetați”!

Astfel că, după ce se va îndepărta umbra acută a pandemiei – ca efect al campaniilor naționale de vaccinare – ne putem aștepta la o foarte intensă criză economică!

Iar istoria ne învață – pe cei care se mai obosesc să o înțeleagă – că fiecare cataclism economic aduce cu sine, cu precădere în zonele vulnerabile, dezastre sociale, umanitare și, uneori, chiar conflicte deschise!”, scrie Voiculescu.

Dan Voiculescu propune două soluții pentru ca România să navigheze cu bine perioada dificilă care va urma. Acesta spune că trebuie încurajat inteligent consumul și, un alt domeniu vital, investițiile în infrastructură.

„Pentru a preveni o astfel de evoluție, pentru evita “zona vulnerabilă” – în care s-a regăsit, din păcate, de atâtea ori – România are nevoie de o plasă economică de siguranță pe care trebuie deja să înceapă s-o construiască. Iar, ținând seama de resursele și necesitățile noastre imediate, această plasă de siguranță o pot constitui investițiile guvernamentale.

Pe de o parte, trebuie încurajat inteligent un consum echilibrat pentru a susține dezvoltarea producției interne prin intermediul căreia se poate diminua semnificativ șomajul, reducând, astfel, presiunea asupra bugetului de stat.

Pe de altă parte, sunt vitale investițiile în infrastructură. La sfârșitul anului trecut, pornind de la modelul unui plan de anvergură internațională demarat de Polonia, apreciam că și România are potențialul și necesitatea de a dezvolta proiecte majore. Propuneam atunci dezvoltarea unui “hub” industrial în zona Dobrogea, unde, prin dezvoltarea semnificativă a infrastructurii navale, aeriene, rutiere și feroviare se poate construi o interfață comercială strategică între Europa și Asia.

Evident, sunt posibile și alte direcții complementare, de la dezvoltarea masivă a rețelei de autostrăzi, la proiecte strategice inovative în agricultură.

Planurile de amploare, investițiile semnificative în infrastructură vor asigura, pe lângă beneficiile economice directe, consolidarea încrederii națiunii noastre în propriul viitor.

România, membru UE și partener strategic al SUA, este obligată să gândească, să proiecteze și să construiască major. Să-și asume anvergura la care este îndreptățită de istorie, de populație, de potențialul economic și de alianțele din care face parte”, a mai spus Dan Voiculescu.