Ești Sănătos

Alertă maximă la Cotroceni. Klaus Iohannis ia decizia momentului în România

ID149503 INQUAM Photos George Calin 1024x775 1

Peședintele Klaus Iohannis face mișcarea momentului, în plină pandemie de coronavirus. Șeful statului are o întâlnire la Palatul Cotroceni cu cei mai importanți oameni din Guvernul lui Florin Cîțu. S-a aflat și ce se va discuta la această întâlnire. Banii românilor sunt în joc.

Anunț de ultimă oră venit chiar de la Palatul Cotroceni. Este o mișcare extrem de importantă a lui Klaus Iohannis de care depinde tot anul 2021. Șeful statului i-a convocat pe cei mai importanți oameni din Guvernul lui Florin Cîțu la discuții.

Chiar astăzi, de la ora 15.00, președintele României, Klaus Iohannis, va avea, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu Prim-ministrul României, Florin Cîțu, Viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, ministrul Justiției, Stelian Ion, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, întâlnirea va avea loc la ora 15,00.

Din câte se pare, șeful statului va discuta cu cei din Guvern despre bugetul pe 2021, dar și despre criza din Sănătate cauzată de pandemia de coronavirus.

Nu este singura discuție a lui Iohannis cu cei din Executiv. Cu doar o zi în urmă, șeful statului a vorbit despre bugetul pe anul 2021, campania de vaccinare anti-COVID-19 sau deschiderea şcolilor cu liderii coaliţiei de guvernare.

“A fost o discuţie după instalarea Guvernului, să facem o evaluare a modului în care funcţionează coaliţia, a planurilor mai puţin aşa pe termen lung, bugetul, pandemia, campania de vaccinare, deschiderea şcolilor, susţinerea creşterii economice”, au precizat sursele citate.

Sursele menţionate Agerpres au precizat că vor exista consultări periodice ale liderilor coaliţiei cu preşedintele Klaus Iohannis.

De asemenea, sursele citate au arătat că discuţiile care au avut loc miercuri la Vila Lac nu au vizat funcţiile care mai rămân de împărţit între formaţiunile politice din coaliţia de guvernare.

“L-am informat pe domnul preşedinte că am terminat negocierile pe palierul doi şi trei al funcţiilor de demnitate publică, cele mai jos de miniştri, şi că mai avem de rezolvat problema prefecţilor”, au susţinut sursele politice.

La întâlnirea de la Vila Lac au participat premierul Florin Cîţu, preşedintele PNL, Ludovic Orban, copreşedinţii USR PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, liderul grupului minorităţilor naţionale din Parlament, Varujan Pambuccian.