Ești Sănătos

STAREA DE ALERTĂ! Când vom scăpa? Arafat a făcut anunțul

STAREA DE ALERTĂ! Când vom scăpa de ea? Arafat a făcut anunțul zilei în România. Acesta a susținut că se va merge mai departe. El a spus exact când scăpăm de starea de alertă.

Se va merge mai departe, susține Raed Arafat. Secretarul de stat a explicat, la Digi24 că starea de alertă va fi prelungită. El a spus clar că nu vor exista măsuri de relaxare.

“În ultima perioadă a început să scadă numărul de cazuri la ATI. Ne uităm la cazurile confirmate, la numărul lor, unde se concentrează. Dacă apar în București 1.000 de cazuri, 5% vor ajunge în ATI, 30% au nevoie de oxigen, și așa mai departe”, a arătat Arafat.

Potrivit acestuia, urmează să se prelungească starea de alertă. Nu vor fi, însă, la acest moment măsuri de relaxare. Se va merge mai departe pe aceste măsuri care au fost până acum.

“Acolo unde observăm că există creșteri semnificative, se pot lua măsuri zonale ca până acum.

Dacă în evaluarea situației epidemiologice se observă alte date noi care impun soluții noi, poate fi discutat în grupul tehnico-științific pentru a lua o decizie”, a punctat Arafat.

De altfel, imediat după Revelion, Arafat a vorbit despre creșterea cazurilor de COVID. El s-a arătat de atunci convins convins că starea de alertă va continua.

“Medicii și autoritățile se așteaptă ca după sărbători să existe din nou o creștere a numărului de îmbolnăviri în România, după ce acum suntem mai degrabă într-o perioadă de platou, și de aceea foarte probabil starea de alertă va fi prelungită”, a declarat sâmbătă seara, la Digi24, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Potrivit acestuia, după sărbători este posibil să fie din nou creștere a cazurilor de COVID. El a susținut că depinde această creștere cât este de mare și de abruptă este. “Nu e totuna să crească încet sau să crească controlabil, să se oprească la un platou mai mic sau să crească vertiginos și să ajungem la un impact major pe sistemul sanitar, așa cum am avut acum 2-3 săptămâni, mai ales la ATI”, a spus Raed Arafat.