Ești Sănătos

A MURIT imediat după VACCIN. Ce au anunțat Autoritățile

72352015 2745153512245010 5596877861735628800 n

O femeie de 73 de ani, cu multiple boli cronice, a murit după un stop cardio-respirator în ziua în care a făcut vaccinul. Autoritățile anunță că decesul nu a fost cauzat de vaccinare

O femeie de 73 de ani din Bacău, care suferea de mai multe boli cronice, a murit astăzi la câteva ore după ce a fost vaccinată, intrând în stop respirator, transmite Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Comitetul care gestionează campania de vaccinare arată că, din informațiile autorităților, e vorba despre ”o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente”.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, evenimentul coincident este definit ca „evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”. Direcția de Sănătate Publică Bacău face o analiză și va prezenta public concluziile, potrivit comunicatului citat.

Este primul caz de acest fel înregistrat în România de la începutul campaniei de vaccinare.

Comunicatul oficial al Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19:

Astăzi, în jurul orei 19.00, Direcția de Sănătate Publică Bacău a anunțat decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecțiuni cronice.

Din datele primite până la acest moment, persoana a fost vaccinată împotriva COVID-19 în cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Județean de Urgență Bacău. În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze.

Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a aceluiași spital, unde a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

Informațiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, evenimentul coincident este definit ca „evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”.

La acest moment, cazul se află în observația DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei.

Grupul de Comunicare al CNCAV

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Primului-ministru.