Ești Sănătos

Cum putem reduce colesterolul, cea mai mare problemă a românilor

84863144 506383490013876 8108600235657265152 n

Colesterolul este una dintre cele mai mari probleme ale românilor. În fiecare an, acesta afectează tot mai multe persoane. Medicul nutriționist Mihaela Bilic ne învață cum putem reduce nivelul colesterolului.

„Colesterolul crescut e o problemă ce afectează multe persoane și „otrăvește” viața multora dintre noi, mai ales că vine la pachet cu o mulțime de restricții alimentare. Ei bine, nu meniul dietetic scade colesterolul, ci mișcarea, efortul fizic”, explică medicul nutriționist pe contul ei de Facebook. „Iar dacă sunteți sedentari, orezul este soluția. Dar nu orice orez, ci orezul fermentat”, a precizat Mihaela Bilic.

„Drojdia roșie de orez este un produs folosit de secole în China atât ca aliment, cât și ca medicament.

Aceasta se produce prin fermentarea orezului alături de o ciupercă microscopică denumită Monascus purpureus, iar procedeul datează din jurul anilor 800 î.Hr. În timpul fermentației controlate, orezul își schimbă culoarea din alb în roșu, de unde și numele de drojdie roșie de orez”, a afirmat ea. Colesterolul și drojdia roșie de orez Cum funcționează drojdia roșie de orez asupra colesterolului, a povestit tot medicul nutriționist. „Colesterolul este o substanță fără de care organismul nu ar putea funcționa pentru că este un element important al membranelor și al nucleelor celulare.

Colesterol este produs de către ficat în urma unui proces enzimatic la baza căruia se află enzima HMG CoA reductază. Drojdia roșie de orez are drept țintă enzima HMG CoA cu scopul de a-i inhiba activitatea în ceea ce privește producerea de colesterol și astfel ajută la scăderea nivelului de colesterol și la menținerea unui nivel optim al acestuia”, a arătat medicul. De asemenea, Mihaela Bilic a explicat că „drojdia de orez accelerează metabolismul organismului și creșterea colesterolului bun – HDL care ajută la transportarea colesterolului rău către ficat acolo unde va fi procesat în vederea eliminării sale din organism prin intermediul bilei”.