Ești Sănătos

Zece semne care arata că in corpul tau nu este suficient zinc

Untitled 23 740x1110 1

Deficitul de zinc poate fi o problemă majoră pe care oamenii o ignoră. De fapt, puteți mânca bine, dar corpul nu poate absorbi în mod adecvat suficient zinc.

Deficiența apare în organismul dvs. într-un stadiu incipient, deoarece zincul interacționează cu corpul dvs. pe mai multe niveluri și afectează sistemele de bază ale corpului.

Ce este zincul?

Este un nutrient important pe care organismul dumneavoastră nu îl poate stoca sau produce singur. Funcțiile zincului din corpul uman variază de la creșterea / dezvoltarea sugarilor și a copiilor la buna funcționare a sistemului imunitar.

10 simptome de deficit de zinc.

Pierdere inexplicabilă in greutate

Pierderea rapidă în greutate fără dietă, exercițiu sau boală, poate fi un avertisment timpuriu că in corp este un deficit de zinc.

Slăbirea sistemului imunitar

Organismul este mai puțin rezistent la maladii comune precum răcelile de sezon sau gripa și mai vulnerabil la diverse tipuri de infecții.

Vindecarea greoaie a rănilor

Când există o carență evidentă de zinc, corpul întâmpină dificultăți să se refacă până și după o banală leziune (tăietură, zgârietură), vindecarea fiind mai lentă.

Întârzieri de creștere

Carența împiedică funcționarea corectă a hormonului de creștere, fenomen ce corespunde cu probleme de creștere la copiii și adolescenții aflați în perioada de dezvoltare.

Tulburări de somn

Zincul este important în sinteza și reglarea melatoninei, un hormon care controlează ritmul circadian (un fel de ceas interior care dictează ciclul somn-veghe).

Diaree persistentă.

Scaunele frecvente pot fi un semn și o cauza a deficienței de zinc. Nu este surprinzător faptul că administrarea suplimentelor de zinc sau consumarea mai multor alimente care conțin zinc poate ajuta la prevenirea diareei.

Modificarea mirosului și a gustului.

Zincul este parțial responsabil pentru dezvoltarea simțului mirosului și gustului. Enzimele care ne permit să dezvoltăm aceste sentimente au nevoie de zinc pentru a funcționa, deci atunci când ești deficitară, vei observa schimbări de miros și gust.

Pierderea și subțierea părului.

Cercetătorii indieni cred că deficitul de zinc și hipotiroidismul sunt strâns legate. Zincul joacă un rol vital în echilibrul hormonal, ceea ce înseamnă că, dacă nu obțineți suficient, glanda tiroidă vă poate afecta funcția sau poate cauza oboseala suprarenală. Ambii factori provoacă subțierea și căderea părului la bărbați și femei. Revenirea nivelului zincului în intervalul normal elimină complet aceste simptome.

Alergia

Deficiența de zinc duce la creșterea nivelului de histamină,care va duce la apariția alergiilor,strănutului,urticariei sau rinoreei. Acesta este simptomul care spune clar că din organism lipsește zincul.

Tulburări de atenție și concentrare

Acesta este,de asemenea,unul dintre simptomele care apar atunci când organismul se confruntă cu o carență de zinc. În plus,această carență poate afecta sistemul nervos,și poate duce la apariția de tulburări de atenție și concentrare la sugari.