Ești Sănătos

Un tânăr a renunțat complet la 2 alimente și a slăbit 106 kilograme într-un an! Cum arată acesta azi

unnamed 1 1

Un bărbat a reușit să slăbească 106 kilograme în doar un an, după ce a renunțat definitiv la două alimente. La doar 22 de ani, Marcin Polek ajunsese să aibă peste 190 de kilograme.

Tânărul originar din Polonia și stabilit momentan în Scoția a acceptat să își prezinte incredibila transformare pe internet, în speranța că povestea sa îi va motiva și pe alții să aibă mai multă grijă de sănătatea lor. Acesta a dezvăluit cum a ajuns să slăbească 106 kilograme, într-un an, și la ce alimente a renunțat definitiv.

Marcin Polek avea 22 de ani atunci când ajunsese la incredibila greutate de 190 de kilograme.

Tânărul nu a acordat niciodată atenție mâncărurilor pe care le consuma și prefera adesea ca, după o lungă zi de muncă într-un celebru lanț de supermarketuri, să se delecteze cu mâncare de tip fast food și tot felul de snackuri. Ceea ce a fost inițial o întâmplare s-a transformat într-un ritual zilnic, la care s-au adăugat dulciurile și chipsurile.

În plus, Marcin Polek nu consuma suficient de multă apă. O înlocuise în schimb cu sucuri acide, cu mult zahăr. Dieta deloc sănătoasă era combinată și cu lipsa sportului, lucru ce inevitabil a dus la o greutate uluitoare de 190 de kilograme.

Tânărul a devenit din ce în ce mai nemulțumit de stilul său de viață și de alegerile pe care le-a făcut de-a lungul timpului. A încercat de câteva ori să se apuce de sport și de dietă, dar a eșuat. Atunci, Marcin Polek s-a hotărât să ia o decizie cu adevărat importantă și să facă o schimbare radicală.

Marcin Polek când avea 190 de kilograme

„Am vrut o schimbare în viața mea, pentru că eram nefericit că eram atât de mare și știam că nu e un stil de viață sănătos. După câteva încercări eșuate am dat apoi 100% din mine”, a dezvăluit tânărul pentru cei de la Jam Press, citați de Profimedia.

Bărbatul și-a schimbat stilul de viață pe 9 ianuarie 2020, atunci când a decis să renunțe complet la două alimente: gustările nesănătoase (chipsuri, dulciuri) și sucurile acidulate și cu zahăr.

Acesta și-a conceput o dietă personalizată bazară pe puține calorii și multe proteine. În plus, la rutina zilnică s-a adăugat și mersul intens la sală. Într-un singur an, tânărul a slăbit peste o sută de kilograme!

Potrivit acestuia, secretul de-a slăbi mult și rapid nu e, de fapt, un secret, ci mai degrabă o rețetă cât se poate de simplă, ce constă în sport și mâncare sănătoasă în porții potrivite.

Specialiștii reamintesc mereu faptul că dulciurile, chipsurile și în general alimentele ce conțin zahăr, glutamat sau sare pot favoriza apariția sentimentului de foame sau de „pofte”, motiv pentru care se recomandă o atenție sporită și un consum redus de alimente ce le conțin, dacă se dorește evitarea kilogramelor în plus.