Ești Sănătos

Hipotiroidismul tratat cu o dietă sănătoasă

safe image 15 1

Hipotiroidismul este o boală ce se declanșează atunci când glanda tiroidă este slăbită și nu produce hormoni suficienți. Iată ce alimente este recomandat să consumi pentru tratarea hipotiroidismului.

Această disfuncție tiroidiană cauzează mai multe simptome, hormonii produși de tiroidă având rolul de a regla reacțiile metabolice, neuronale și circulatorii ale organismului.

Declanșarea hipotiroidismului a fost asociată cu alimentația nesănătoasă, expunerea la toxine, stresul și alte obiceiuri nocive ce pot afecta starea generală de sănătate.

Simptomele hipotiroidismului

O persoană care suferă de hipotiroidism va observa anumite schimbări în organismul său din cauza dezechilibrului hormonal produs de această boală. Cele mai frecvente simptome pe care hipotiroidismul le produce sunt:

Modificări ale dispoziției
Sensibilitate la frig
Creștere sau pierdere în greutate
Depresie și anxietate
Menstruații neregulate sau abundente
Tranzit intestinal îngreunat
Senzație de oboseală și slăbiciune
Piele uscată
Păr și unghii fragile
Căderea excesivă a părului

Una dintre cele mai bune soluții pentru tratarea hipotiroidismului este ameliorarea simptomelor prin adoptarea anumitor obiceiuri care să accelereze metabolismul.

Metabolismul reprezintă un set de reacții chimice responsabile de convertirea energiei obținute din alimente în „combustibil” necesar organismului pentru a supraviețui. Acest proces afectează și funcționarea sistemului digestiv, sănătatea cardiovasculară și multe alte sisteme ale organismului.

Avantajul acestei metode de a combate hipotiroidismul este faptul că metabolismul poate fi ușor modificat. Cu puțin efort, îl putem adapta nevoilor noastre în ceea ce privește pierderea în greutate și îmbunătățirea sănătății.

O modalitate de a-ți accelera metabolismul este să-ți crești aportul de alimente sănătoase bogate în substanțe care stimulează funcționarea glandei tiroide. De asemenea, este important să faci mișcare și să dormi șapte sau opt ore neîntrerupte în fiecare zi.

Alimente și nutrienți care accelerează metabolismul
Dacă ai fost diagnosticat cu hipotiroidism, va trebui să faci anumite schimbări în dieta ta zilnică pentru a evita câștigul în greutate și toate celelalte consecințe ale scăderii nivelului de hormoni tiroidieni. Alimentele și nutrienții de mai jos sunt foarte utile pentru reglarea activității tiroidei și tratarea hipotiroidismului.

Alimente bogate în iod
Tratarea hipotiroidismului cu alimente bogate în iod
Iodul este un nutrient esențial pentru glanda tiroidă. În general, hipotiroidismul este consecința unui nivel scăzut al acestui element. Consumul de iod este util pentru a ține sub control anxietatea și probleme digestive ca paraziții intestinali, inflamațiile și indigestia.

Poți obține iod consumând:

Plante marine
Coacăze
Iaurt simplu
Fasole albă
Căpșuni organice
Sare de Himalaya
Produse lactate
Cartofi
Suplimente alimentare
Ulei de cocos
Uleiul de cocos are abilitatea de a accelera metabolismul și de a stimula producerea de hormoni tiroidieni. Proprietățile antibiotice și antifungice ale acestui produs sunt utile pentru a ucide bacterii precum Helicobacter pylori și ciuperci precum Candida.

Este esențial ca uleiul de cocos achiziționat să fie 100% ecologic, adică neprocesat. Începe prin a consuma o lingură din acest ulei în fiecare zi și, treptat, crește doza până ajungi la trei linguri.

Complexul de vitamine B

Alimente bogate în vitamina B care ajută la tratarea hipotiroidismului
Toate vitaminele din complexul B sunt esențiale pentru a menține sănătatea glandei tiroide, dar fiecare joacă un rol aparte:

Tiamina (vitamina B1) este utilă pentru cei care au o tiroidă hiperactivă.

Riboflavina (vitamina B2) este importantă pentru producerea corectă a hormonilor tiroidieni.

Niacina (vitamina B3) este necesară pentru ca toate celulele și glandele corpului să funcționeze corespunzător.

Piridoxina (vitamina B6) este foarte importantă pentru că, în absența ei, tiroida nu poate procesa iodul în mod corect.

Cobalamina (vitamina B12) nu este absorbită corespunzător de către organism în cazul celor care suferă de hipotiroidism. Principala cauză a acestui lucru este faptul că un nivel scăzut de vitamina B crește riscul dezvoltării bolilor neurologice.

Vitamina D

Carența de vitamina D a fost asociată cu mai multe boli autoimune, inclusiv cu problemele tiroidiene. Poți obține această vitamină consumând suplimente alimentare sau expunându-te luminii solare pentru câteva ore în fiecare zi.