Ești Sănătos

Varza ne scăpa de durerile articulare și de picioarele umflate

Fullscreen capture 8292018 120650 PM 740x415 1

Iată ce trebuie să faci pentru a scăpa de durerile articulare și de picioarele umflate. Varza ne oferă foarte multe beneficii pentru sănătate.

Numeroase cercetări au consemnat că varza poarte opri apariția mai multor boli, precum diabetul sau bolile de inimă.

De asemenea, varza contribuie la buna funcționare a digestiei și vindecă rănile ușoare.

Pe lângă faptul că este folosită frecvent în bucătărie pentru a prepara diverse mâncăruri, varza este o legumă bogată în fitonutrienți și vitamine (A, C și K), antioxidanți naturali care previn dezvoltarea cancerului și a afecțiunilor inimii prin neutralizarea radicalilor liberi.

Varza este un remediu natural excelent pentru vindecarea rănilor minore. De exemplu, în combinație cu măcriș, afine uscate sau flori de mușețel este un remediu foarte bun pentru vindecarea eczemelor.

Totodată, proprietățile antiinflamatoare ale frunzelor de varză pot diminua semnificativ durerile articulare ale genunchiului. Se pun frunze calde de varză în jurul genunchiului și se învelește în întregime.

După ce se răcesc frunzele de varză, se înfășoară genunchiul folosind o pungă de plastic. Prin repetarea acestui proces, puteți scăpa de durerile de articulații. Vă prezentăm mai jos și alte beneficii ale verzei pe care probabil nu le știați.

Prevenirea și tratarea diabetului zaharat (tip 2)

Varza încetinește absorbția de zahăr în organism – prin urmare, reduce riscul de a dezvolta diabet. Totodată, varza este bogată în fibre și promovează absorbția excesului de glucoză.

Consumul de varză îmbunătățește digestia

Varza este extraordinar de eficientă, mai ales în stare fermentată. Varza acră susține sistemul digestiv datorită probioticelor pe care le conține, care încurajează absorbția de vitamine și minerale.

Dacă doriți să scăpați de constipație, încercați să mâncați mai multă varză, fie în stare crudă (salată), fie gătită. În cazul în care suferiți de ulcer, poate fi benefic să luați capsule cu suc de varză.

De asemenea, dacă beți suc de varză între mese, puteți scăpa de diaree.

Vă scapă de unghiile încarnate

Frunzele de varză au capacitatea de a absorbi puroiul din unghiile încarnate.

Iată cum trebuie să procedați:

puneți câteva frunze de varză pe zona afectată și apoi acoperiți cu un tifon

lăsați să acționeze peste noapte

Calmează durerea

Frunzele de varză calmează durerea și reduc inflamațiile. Potrivit unei cercetări realizate de Universitatea din Missouri, există o strânsă legătură între conținutul de apigenină din varză și proprietățile sale antiinflamatorii.

Astfel, compresele cu frunze de varză sunt extraordinar de eficiente în tratarea durerilor minore.

Pentru a lua cu ușurință forma corpului, specialiștii ne recomandă să îndepărtăm nervura groasă din centrul frunzelor de varză. De asemenea, se recomandă să le întindeți peste un prosop de hârtie, așezat la rândul său deasupra unei folii subțiri din plastic. Puneți încă un prosop de hârtie pe deasupra foliei din plastic.

Striviți apoi frunzele de varză prin lovirea cu un obiect mai dur, astfel încât să obțineți zeama „vindecătoare”. Aplicați frunzele pe piele și înfășurați-le în folia de plastic. Lăsați-le să acționeze suficient timp.

Vindecarea rănilor

Spălați câteva frunze de varză și puneți-le la uscat. Tăiați-le și puneți-le la încălzit timp de 1-2 minute. Se așază apoi frunzele de varză peste rană și se lasă să acționeze. Schimbați frunzele la fiecare 3-4 ore.