Ești Sănătos

17 alimente incarcate cu magneziu care pot reduce riscul de anxietate, depresie, atacuri de inima si multe altele

a19 640x380 1

Magneziul este cheia pentru o sănătate optimă și o funcție biologică adecvată. Nu numai că este al 4-lea cel mai abundent mineral din corpul nostru, dar au fost găsite peste 3.750 de locuri de legare a magneziului pe proteine ​​umane și în corpul nostru.

De fapt, peste 300 de enzime se bazează pe acest nutrient pentru funcția optimă. Acest lucru spune foarte mult despre importanța sa pentru procesele noastre biochimice, cele mai multe dintre acestea fiind vitale pentru funcția metabolică a piperului. Aceasta include:

– Formarea corectă a oaselor și a dinților

– Reglarea glicemiei și a sensibilității la insulină

– Crearea ATP (adenozin trifosfat)

– Relaxarea vaselor de sânge

– Funcția musculară și nervoasă

– Lipsa de magneziu poate declanșa probleme grave de sănătate

Lipsa magneziului celular duce la deteriorarea funcției metabolice celulare, ceea ce, în cele din urmă, provoacă unele probleme grave de sănătate.

Acestea includ anxietatea și depresia, durerile de cap migrena, bolile cardiovasculare, moartea subită cardiacă, fibromialgia și moartea din toate cauzele.

Magneziul este important și pentru procesele de detoxifiere ale corpului, inclusiv sinteza glutenului.
În cele din urmă, magneziul este necesar pentru optimizarea mitocondriilor, care este de cea mai mare importanță pentru prevenirea cancerului și performanțele sportive generale.

Importanța magneziului pentru sănătatea mitocondrială
Mitocondriile sunt organele găsite în celule. Toate organele au nevoie de energie pentru a funcționa în mod normal, și ca energia, cunoscută sub numele de ATP, este produsă în cea mai mare parte în mitocondrii.

Dovezile în creștere sugerează că majoritatea problemelor de sănătate rezultă din disfuncțiile mitocondriale, astfel că obținerea precursorilor și a nutrienților necesari mitocondriilor este extrem de importantă pentru sănătatea generală, performanța exercițiilor și prevenirea bolilor.

Potrivit cercetatorului mitocondrial Rhonda Patrick, Ph.D, magneziu joaca un rol important pentru sanatatea mitocondriala, in primul rand pentru ca capacitatea oxidativa depinde de capacitatea mitocondriilor de a produce energie in celule.

Cât de mult aveți nevoie de magneziu?
Cu aproximativ un secol în urmă, oamenii au primit aproape 500 mg de magneziu din dieta zilnică, datorită solului dens de nutrienți în care a fost crescută mâncarea lor. In aceste zile, oamenii primesc doar aproximativ 150-300 mg zilnic din surse alimentare.

ADR este de aproximativ 310-420 mg zilnic, în funcție de vârstă și de sex, în timp ce unii cercetători sugerează să luați până la 600-900 mg pentru o sănătate optimă.

Potrivit dr. Carolyn Dean, reacția intestinală poate fi utilizată ca marker pentru doza potrivită. Începeți să luați zilnic 200 mg de citrat de magneziu și creșteți treptat doza până când vă simțiți bine.

În ceea ce privește suplimentele de magneziu, treonatul de magneziu este una dintre cele mai bune opțiuni. Ea este extrem de eficientă în penetrarea membranelor celulare, incluzând mitocondriile și bariera hemato-encefalică.

Factorii de risc, semnele și simptomele deficienței de magneziu
Alimentația unei diete puternic procesate reprezintă riscul major pentru deficitul de magneziu, deoarece magneziul se găsește în molecula de clorofil. Consumul de grâu cu frunze și alte alimente bogate în magneziu din când în când înseamnă că nu aveti suficient in dieta dumneavoastră.
Magneziul este de asemenea pierdut prin lipsa de somn, consumul de medicament (fluor, statine, antibiotice), stresul si consumul de alcool. Toți acești factori afectează un procent mare din americani, deci faptul că 50-80% dintre americani nu știu că suferă de magneziu nu este o surpriză.

Unele dintre primele semne de deficit de magneziu includ spasme musculare, migrene, dureri de cap, oboseală, slăbiciune, greață, vărsături și pierderea apetitului. Deficitul cronic de magneziu poate duce la probleme cum ar fi convulsii, amorțeală, furnicături, ritmuri cardiace anormale, spasme coronariene și schimbări de personalitate.

Care sunt alimentele bogate în magneziu?
Consumul de legume cu frunze de un verde inchis sunt una dintre cele mai bune modalități de a crește nivelul de magneziu, precum și de a menține niveluri sănătoase. Consumul de suc din aceste frunze verzi este o modalitate buna de a obtine ce e mai bun din ele! Vegetalele cu frunze cu cea mai mare cantitate de magneziu includ:

– nap

– varza chinezeasca

– varza

– frunze de sfecla

– mangold

– salată verde

– varza de Bruxelles

– brocoli

– spanac.

Alte alimente bogate în magneziu includ:

– Cacao pura / sau pudră de cacao neîndulcită

– Avocado

– Fructe și fructe de pădure

– Suc de fructe

– Semințe și nuci

– Ierburi și condimente (cumin, patrunjel, semințe de muștar, fenicul)

– Grăsime de pește.

Când se suplimentează, echilibrați-vă magneziul cu calciu, vitamina K2 și D
Cand va bazati pe suplimente, este important să înțelegem modul în care nutrienții afectează și interacționează unul cu altul.

De exemplu, este extrem de important să existe un echilibru între magneziu, calciu, vitamina K2 și vitamina D.
Aceste substanțe nutritive funcționează în sinergie și orice dezechilibru crește riscul de accident vascular cerebral, atacuri de inimă și toxicitate pentru vitamina D.

Cel mai bun raport dintre magneziu și calciu este 1: 1. Rețineți că nevoia de magneziu suplimentar poate fi de două ori mai mare decât calciul, având în vedere că este posibil să obțineți mai mult calciu din dieta dumneavoastră

Potrivit Dr. Kate Rheaume-Bleue, pentru fiecare 1000 UI de vitamina D pe care le luați, este posibil să aveți nevoie de aproximativ 100 micrograme (mcg) de K2.
În ceea ce privește consumul de vitamina D, obțineți nivelul vitaminei D testat de două ori pe an pentru a determina doza dumneavoastră personală.