Ești Sănătos

Apartament abandonat. L-au deschis dupa 70 de ani si au inlemnit. Ce au gasit inauntru

apartament abandonat paris 1024x559 1

In anul 1939, cand incepea razboiul care a devastat omenirea, un apartament din Paris a fost abandonat. Dupa 70 de ani, cel care a deschis usa a inlemnit. Era un agent de licitatii si nu i-a venit sa creada ce se ascundea inauntru, povestesc cei de la realitatea.net. Madame de Florian avea doar 23 de ani cand a fost nevoita sa paraseasca apartamentul. Cel mai probabil aflase ca soldatii germani de apropiau deja de Paris.

Era inceputul celui de-Al Doilea Razboi Mondial cand s-a speriat de ceea ce avea sa urmeze. A incuiat apartamentul cu cheia si a plecat cat a putut de repede. Dupa fuga ei, nu s-a mai auzit nimic de ea. Din pacate, Madame de Florian nu s-a mai intors niciodata acolo. Chiar si asa, a platit chiria an de an, pana cand a murit. S-a stins din viata in 2010, cand avea 91 de ani.

Abia dupa moarte ei rudele au aflat de existenta acestui apartament abandonat. L-au angajat pe Olivier Choppin-Janvry, un agent de licitatii renumit. Acesta a fost chemat pentru a evalua bunurile care s-ar fi aflat in interior. Atunci cand a deschis usa insa, a vazut ceva care l-a marcat pe viata. Parca timpul statuse in loc, in vremea dinaintea celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Camera de zi din acest apartament abandonat era ticsita cu vesela fina de portelan scump. Tablourile superbe erau scoase de pe pereti si asezate cu grija prin incaperi. Totul parea facut in graba, dar in ideea unei reintoarceri care n-a mai avut loc vreodata. Intr-o camera se afla o toaleta de lemn masiv. Sub un strat gros de praf, se ascundeau cochetariile tinerei. Parfumuri, perii si truse de machiaj, blocate parca intr-o bula temporala.

Apartament abandonat. Pentru ca era doar o tanara de doar 23 de ani, Madame de Florian nu isi pierduse inca inocenta. A lasat in urma si doua jucarii abandonate: Mickey Mouse si Porky Pig. Cea mai interesanta descoperire a fost un tablou in care aparea o femeie superba, intr-o rochie roz. S-a aflat, in cele din urma, ca aceasta era chiar bunica femeii, numita Marthe de Florian.

Cel care i-a pictat portretul a fost un pictor italian pe nume Giovanni Boldini. Se pare ca Marthe fusese o faimoasa actrita. Era recunoscuta la acea vreme pentru viata luxoasa pe care o ducea. Culmea este ca acest tablou, o adevarata comoara, s-a vandut in 2010 pentru fabuloasa suma de 3,4 milioane de dolari!