Ești Sănătos

O noua amenda pentru romani! Ce vei pati daca nu mergi la vot

O noua amenda pentru romani Ce vei pati daca nu mergi la vot 1024x597 1

Seful PSD Constanta a propus o sanctiune destul de mare pentru cetatenii car nu merg la vot. Acest drept garantat de Constitutie.

Astfel, parlamentarii PSD Constanta au propus ca votul sa fie obligatoriu. De asemenea, cei care nu vor sa participe la procesul electoral vor fi sanctionati prin lege. Deci, romanii care refuza sa mearga la vot ar putea primi amenzi de 300 de euro.

Amenda de 300 de euro

Felix Stroe a spus ca, de exemplu, autoritatile din Grecia aplica amenzi cetatenilor care nu se prezinta la vot.

“Mi se pare foarte corect, de asemenea, ca cetateanul sa vina la vot. Sunt tari care sanctioneaza absenteismul la vot. Va dau exemplu – Grecia – 100 de euro daca nu merg oamenii la vot. Vrem sa determinam cetatenii sa isi recapete increderea in democratie. Democratia nu se poate fara pluripartidism. Alegerile ca sa fie legitime trebuie sa fie un numar cat mai mare cel mai mare la vot”, a declarat Felix Stroe, seful PSD Constanta.

„Vom propune, noi parlamentarii constanteni vom avea mai multe initiative – in domeniul sanatatii, cu politicienii care nu isi onoreaza promisiunile si, personal, lucrez la aceasta propunere ca cei care nu se prezinta la vot, fara motive intemeiate, sa fie sanctionati. Se tiparesc voturi, se mobilizeaza personal. Vom propune amenda pentru cei care nu merg la vot. Daca lumea e apta, trebuie sa mearga la vot. 300 de euro amenda, de exemplu”, a mai spus Felix Stroe.