Ești Sănătos

Medic, despre vacanța de o lună a copiilor: Nu este o vacanță de mers încolo și încoace. Este de stat în casă

Untitled 3 1

Vacanța de o lună care se apropie pentru cei mai mulți dintre elevi este o perioadă de ”stat cât mai mult în casă”, spune Simin Florescu, managerul interimar al Spitalului „Victor Babeş” din Capitală. Asta în contextul în care mai mult de jumătate dintre cei care s-au îmbolnăvit au luat virusul după ce au plecat în concediu. Managerul unității medicale a atras atenția că respectarea regulilor impuse de autorități este vitală pentru a limita răspândirea virusului Sars-Cov-2.

„Chiar dacă este vacanţă, nu este vacanţă de mers încolo şi încoace. E o vacanţă de stat în casă cât mai mult, că nu avem încotro şi de respectat regulile în momentul în care se iese în exterior pentru că altfel nu o să terminăm prea curând. Din păcate, este un fenomen foarte complex această pandemie şi nu se termină numai dacă că cineva ordin să se termine sau dacă cineva nu mai are chef de ea. Pur şi simplu trebuie să punem cu toţii umărul, nu avem cum altfel, nu avem cum”, a afirmat Simin Florescu, manager interimar al Spitalului ”Victor Babeş” din Bucureşti, duminică, la Digi 24.

Aceasta a precizat că mulţi dintre pacienţii care ajung la spital se infectează în concediu.

„Cred că pot să spun că probabil mai mult de jumătate din cazuri din pacienţi care s-a infectat în concedii, mergând în concedii. În concedii, adică în grupuri cu prieteni sau familie, în diverse locuri. Laşi garda jos, te bucuri să fii cu familia sau cu prietenii, e un sentiment foarte normal, dar în acest context e suficient unul dintre ei să fie bolnav şi i-a îmbolnăvit pe toţi”, a mai spus Florescu.

Întrebată dacă medicii au nevoie de o carantină naţională pentru a gestiona cazurile, ea a răspuns că acest lucru este posibil, având în vedere situația actuală.

„Posibil, la cum merg lucrurile. Din păcate, mulţi din concetăţenii noştri aleg să nu respecte niciuna dintre regulile care ne-ar scăpa de acest lockdown, acolo este problema. Dacă vor continua aceste întruniri pe care le vedem tot timpul în acest locuri: cluburi restaurante, petreceri ilegale… da. Dacă s-ar respecta regulile impuse, nu s-ar ajunge la lockdown” , a mai adăugat medicul.