Ești Sănătos

Unește degetul inelar cu degetul mare și așteaptă câteva secunde! Rezultatul te va uimi

img 6

Poziția mâinilor sau a ”mudrelor” este o practică foarte des întâlnită în yoga și este recunoscută ca fiind o practică care ”aduce fericire”. Explicația pentru această tehnică ciudată este faptul că buricele degetelor conțin mulți nervi și aceștia, o dată presați într-un anumit mod, ne ajută să ne conectăm canalele interioare și ajută la circulația energiei prin întreg corpul. Partea bună în cazul acestui exercițiu este faptul că poate fi făcut oriunde și în orice moment al zilei. Îți trebuie doar câteva minute pentru a atinge o stare de relaxare totală.

Poziția mâinilor sau a ”mudrelor” este o practică foarte des întâlnită în yoga și este recunoscută ca fiind o practică care ”aduce fericire”.

Explicația pentru această tehnică ciudată este faptul că buricele degetelor conțin mulți nervi și aceștia, o dată presați într-un anumit mod, ne ajută să ne conectăm canalele interioare și ajută la circulația energiei prin întreg corpul, se arată pe blogul anamariavasile.com.

Partea bună în cazul acestui exercițiu este faptul că poate fi făcut oriunde și în orice moment al zilei. Îți trebuie doar câteva minute pentru a atinge o stare de relaxare totală.

1. Mudra GYAN – pentru cunoaștere și vindecare Cum se face: Stai în poziție de lotus și ține-ți mâinile pe genunchi, apoi atinge degetul mare cu arătătorul simte-te liber să îți ții celelalte degete libere sau strânse, după cu dorești.

Beneficii: Vindecă insomnia Ajută la menținerea sănătății celulelor creierului Practicarea regulată a acestui exercițiu te scapă de depresie și anxietate

2. Mudra VAYU – mudra aerului Cum se face: Adu-ți degetul arătător în palmă și ține-l acolo cu degetul mare. Pe celelalte întinde-le cât poți de mult.

Beneficii: Această mudra de yoag ajută la eliminarea gazelor din organism Reduce problemele legate de flatulență, contispație etc.

img 7

3. Mudra PRITHVI – mudra de pământ Cum se face: În primul rând trebuie să îți atingi vârful degetului arătător cu degetul mare și să le ții cât mai întinse cu putință.

img 8

 

 

Mudra Prithvi

jal mudra

Trebuie să unești degetul mare cu inelarul, iar celelalte degete să le ții cât mai întinse cu putință. Beneficiile acesteia sunt: reducerea problemelor de digestie, a oboselii, îmbunătățirea circulației sângelui și menținerea unei greutăți optime. Beneficii: Această mudra echilibrează semnul de pământ din corpul tău Ajută la menținerea unei greutăți normale, îmbunătățește circulația, digestia și probelemele asociate deficienței de vitamine