Ești Sănătos

Această plantă de apartament atrage ghinionul şi sărăcia. Nu o mai ţine în casa ta

În orice casă este recomandat să se găsească flori. Ele sunt plăcute privirii, înveselesc atmosfera și unele au chiar și un miros plăcut. Cu toate astea trebuie să știți ce plante aduc ghinion în casă pentru a nu le păstra prea mult timp.

Fie că vorbim despre superstiții, fie de legende sau chiar fapte dovedite medical, există anumite plante pe care nu e bine să le țineți pe aproape de voi, mai ales într-un spațiu închis cum e în casă. Tocmai de asta am întocmit o listă cu ce plante aduc ghinion în casă.

Ce plante aduc ghinion în casă:

1. Ficusul

Fiscusul este una dintre cele mai cunoscute plante ce aduc ghinion în casă. Pe lista de nenorociri pe care le aduce această plantă, în credința populară, sunt ghinionul dar și boală, energii negative, ceartă în casă.

Pentru superstițioși este planta de care se feresc cel mai tare, deși este adesea folosită pe post de plantă decorativă. Nu faceți cadou un ficus presoanelor superstițioase pentru că ar putea interpreta drept un gest răutăcios și intenționat.

Ce plante aduc ghinion în casă:

2. Garoafele

De data asta vorbim despre flori și nu neaparat plante de ghiveci pentru casă, dar tot ghinion aduc și în această formă. Garoafele sunt văzute în România ca floarea care se duce la morți și sunt asociate din acest motiv cu ce e mai rău.
Cu toate astea, se spune că doar garoafele roșii sunt cele cu ghinion, cele colorate altfel ar putea să fie ceva mai potrivite pentru casă, dar dacă nu vrei deloc garoafe ai putea să folosești tufănele sau crizantemele care sunt la fel de frumoase dar și norocoase pentru casă.

Ce plante aduc ghinion în casă:

3. Limba soacrei sau Dieffenbachia

Pe lista cu ce plante aduc ghinion își face loc și Dieffenbachia, cunoscută și după denumirea populară Limba Soacrei. Poate numele nu vă sună prea cunoscut, însă cu siguranță ați văzut-o deoarece este des întâlnită în birourile publice sau în casele gospodinelor.
Despre această plantă nu numai că se spune că aduce ghinion, dar tulpina ei conține o substanță foarte otrăvitoare, motiv suficient de bun pentru a nu o ține în interiorul casei.