Ești Sănătos

VIDEO Anca Sigartău spune cum a scăpat de CANCER, deși medicii îi mai dădeau un an de viață: ‘Am ținut POST 40 de zile’

Anca Sigartau in catrinta

Actrița Anca Sigartău a fost diagnosticată cu cancer, la 53 de ani, iar medicii îi mai dădeau, înainte de Crăciunul lui 2020, doar un an de viață. Îndrăgita actriță începuse pregătirile pentru propria-i înmormântare, când o minune i-a salvat viața. Iar minunea se numește post.

„E importantă experiența personală. Până la urmă eu am povestit despre această întâmplare. În momentul în care am primit un diagnostic care… Nici nu am știut prima oară despre acest diagnostic. Prietena mea știa că eu nu fac tratamentul și ea a zis că trebuie să îl fac, pentru că lucrurile sunt foarte grave. Și așa am aflat eu, nu am aflat direct de la medic, nu mi s-a spus direct.

După aceea am ajuns în spital și am făcut acel tratament. Și în momentul în care am cerut să plec din spital medicul mi-a spus că nu mă lasă să plec. Că este o tumoră care se dezvoltă și a crescut opt centimetri pe citostatice și nu este normal. Am spus cu toate astea că vreau să mă duc acasă. În momentul respectiv nu mi-a spus nimeni. Am știut despre acest post că începe pe 15 noiembrie, Postul Crăciunului. Știam de la bunica mea că așa începe postul. Așa am știut eu că vreau să mă duc să țin post, nu am spus la nimeni. Nu a fost un regim alimentar. Am ținut și eu cum am putut. Eu știam că mor, nu mai am de trăit. L-am ținut să mă pregătesc mai mult. Știam că nu mai am foarte mult. Știam că sunt lucruri, răul ăla pe care nu îl vrei și îl faci. Pe 20 decembrie când am fost la control doctorul a spus “Unde este tumora? Ce ai făcut?”. Nu mai există o tumoră. A fost întradevăr o minune”, a relatat, la Antena 3, Anca Sigartău.