Ești Sănătos

De ce trebuie sa pui BICARBONAT DE SODIU in apa in care fierbi OUALE

178912758 780721509246738 1461053516899820587 n

Una dintre marile provocări cu care te confrunți după ce fierb ouăle este decojirea lor. Se știe că unele se decojesc mai ușor, altele mai greu. Dar poți să rezolvi această problemă dacă pui bicarbonat de sodiu în apa clocotită, atunci când pui ouăle la fiert.

Efectul va fi, așadar, cel pe care îl dorești, astfel că vei reuși să decojești ouăle mult mai ușor, fără să fie cojile lipite de albuș. Acest truc care cu siguranță face viața mai ușoară multor gospodine îl poți folosi și tu de-acum. Tot ce trebuie să faci este să adaugi numai o linguriță de bicarbonat de sodiu în crăticioara în care fierbi ouăle, atunci când apa clocotește. De menționat este că motivul pentru care ouăle nu se decojesc la fel este dat de prospețimea acestora. Ouăle care sunt mai vechi de 7 zile se fierb mai greu, iar ca atare, se decojesc mai greu.

De asemenea, dacă vrei să testezi prospețimea ouălor, poți să verifici asta printr-un alt truc simplu. Tot ce trebuie să faci este să înmoi oul în apă. Dacă acesta se scufundă, înseamnă că este proaspăt, iar dacă rămâne la suprafață, înseamnă că se apropie de termenul de expirare. Pentru a evita ca oul să se spargă, e bine să îl încălzește înainte de a-l fierbe.

În plus, mai există și o tehnică pentru persoanele care vor să consume ouăle cu un gălbenuș mai moale. Este nevoie să le fierbi nu mai mult de trei minute. Astfel că acestea sunt doar câteva dintre trucurile foarte des utilizate de gospodine atunci când aleg să fiarbă ouăle, pentru a prepara diverse rețete. Unde mai pui că aceste trucuri sunt chiar la îndemâna oricui. În ce privește bicarbonatul de sodiu care ajută la decojirea mai ușoară a ouălor, el mai are o serie de întrebuințări în viața de zi cu zi și nu doar în bucătărie. Trebuie să știi că o lingură de bicarbonat adăugată în apa din vaza cu flori le va menține prospețimea mai mult timp. Mai mult decât atât, bicarbonatul este excelent la curățarea suprafețelor din bucătărie care au grăsimi, murdărie greu de scos, dar și elimină mirosurile neplăcute din frigider. Bicarbonatul de sodiu omoară și majoritatea gândacilor dăunători prin deshidratare. Astfel că împrăștie pulberea albă prin locurile frecventate de gândaci, apoi aspiră spațiile respective după câteva zile.