Ești Sănătos

Alertă alimentară! Returnați sau aruncați urgent acest produs dacă l-ați achiziționat

WhatsApp Image 2019 11 08 at 09.19.38

Este alertă alimentară în România. Un alt produs a fost retras de pe rafturile magazinelor. Este vorba despre un produs pe care oamenii îl consumă destul de mult, dar la care nu se așteptau să fie atât de nociv.

S.C. CATHEDRAL DISTRIBUTION SRL.,
CARREFOUR ROMÂNIA S.A. a transmis către ANSVSA că retrage de pe piață și recheamă de la consumatori două produse foarte consumate, ca urmare a evidențierii prezenței Listeria monocytogenes în compoziția acestora.

Datele de identificare ale produselor sunt:

Denumire produs:
ȘORICI PORC FELIAT ȘI CONDIMENTAT- Lot/DLC: 72 / 04.05.2021

ȘORICI PORC PÂRLIT RULAT- Lot/DLC: 72 / 04.05.2021

sorici 768x512 1

Carrefour România, magazinul unde se găsește acest produs le transmite oamenilor care au achiziționat cele două tipuri de șorici să scape de acesta cât de repede pot și să nu îl mai consume, sau să îl aducă la orice magazin pentru a primi banii pe el. Nu trebuie să ai asupra ta bonul, trebuie doar să vii la magazinul Carrefour de unde le-ai achiziționat.

Situația este extrem de dificilă, motiv pentru care reponsabilii au ales să le comunice potențialilor clienți toate riscurile. Astfel, persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum.

De asemenea, femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome și să nu le ignore, pentru că poate fi ceva foarte grav. Dacă te simți rău și știi că ai consumat unul dintre cele două preparate, trebuie să anunțe medicul de familie, pentru că Listeria monocytogenes este o bacterie ce poate produce listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni.

Cei care au nevoie de informații suplimentare, pot trimite un e-mail la adresa Carrefour România S.A.: [email protected]