Ești Sănătos

Cum slăbești sănătos, fără efort? Regulile de bază ale nutriționiștilor

capture copy

În mod ideal, un stil de viață sănătos și echilibrat asigură o greutate corporală optimă. Cu toate acestea, anumite persoane întâmpină dificultăți în procesul de pierdere în greutate, indiferent de eforturile depuse. Nutriționiștii oferă o serie de sfaturi și reguli de bază pe care trebuie să le respecți când vine vorba de kilogramele în plus. Iată cum slăbești sănătos, fără prea multe compromisuri.

Majoritatea dietelor populare nu sunt potrivite nevoilor individuale ale organismului. O dietă de slăbit perfectă trebuie să îndeplinească acest scop în timp ce asigură corpului nevoile nutriționale de bază. Anumite diete pot priva organismul de nutrienți esențiali și pot provoca probleme de sănătate pe termen lung.

Cum slăbești sănătos, urmând câteva reguli de bază?

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, oferă o serie de reguli generale pe care le poți utiliza oricând vrei să slăbești în mod sănătos și echilibrat.

„Mananca alimente neprocesate, naturale, de sezon

Adica legume, peste, carne, cereale integrale neprocesate care nu contin gluten in mod natural, nuci, fructe, lactate. In ordinea asta.

Monitorizeaza aportul proteic

Ai nevoie de minim 0.8 g de proteina per kilogram corp pe zi, iar daca vrei sa slabesti ar trebui sa asiguri corpului cam 1.5 g de proteina per kilogram corp, asa ca asigura-te ca mananci destule proteine sanatoase (peste de captura, carne de la animale crescute la sol, oua ecologice de la gaini crescute natural).

Monitorizeaza aportul glucidic

Cam 40% din caloriile necesare peste zi ar trebui sa provina din glucide, iar dintre acestea cam 20% trebuie sa fie glucide simple – cereale, cartofi, fructe dulci, iar restul sa provina din legume.

Monitorizeaza activitatea fizica de peste zi

Aici intra antrenamentele si perioadele de activitate fizica in care iti creste pulsul, ceea ce te ajuta sa modifici compozitia corporala.

Orice alta forma de miscare (mers pe jos, yoga, etc) care nu produce cresterea ratei cardiace pana la cel putin 65% din MHR (MHR=maximal heart rate, se calculeaza ca fiind 220-varsta) nu influenteaza semnificativ slabirea.

Adica e ok sa mergi pe jos, dar nu te ajuta in mod special sa slabesti daca nu este un mers alert si daca nu dureaza cel putin 35 de minute fara pauza.

Dormi cel putin 7.5 ore pe noapte.

Bea cel putin 2.5 litri de apa pe zi.

Mergi la cel putin 3 ore de sport pe saptamana (sport de o intensitate medie si ridicata).

Calculeaza 10 zile pentru fiecare kilogram pe care vrei sa il slabesti ca sa te si mentii in viitor.

Invata sa gatesti si sa jonglezi cu aromele si condimentele, altfel te vei plictisi ingrozitor”, recomandă Cori Grămescu, pe blogul personal.