Ești Sănătos

“Articolele acestui domn au fost scanate și i s-a dat totalul. Se uită cu scuze la mine și începe să scoată pumni de mărunțiș din buzunare. A numărat greșit…

185482146 4273437286024079 7647527779745261706 n

“Articolele acestui domn au fost scanate și i s-a dat totalul. Se uită cu scuze la mine și începe să scoată pumni de mărunțiș din buzunare. A numărat greșit și a început să se agite. Îmi dă un “Îmi pare foarte rău” mormăit. Îi tremură mâinile și vocea.

Caserița îi ia mâinile și îi aruncă tot restul pe tejghea și spune: “Nu este o problemă, dragă. Vom face asta împreună”. El continuă să își ceară scuze față de amândouă, în timp ce noi îl asigurăm că este în regulă. Își rezolvă tranzacția și el pleacă. M-am uitat la această femeie minunată și i-am spus: “Mulțumesc că ai fost atât de răbdătoare cu el”.

Ea dă din cap și îmi răspunde: “Nu ar trebui să-mi mulțumești, iubito. Ceea ce este în neregulă cu lumea noastră este că am uitat cum să ne iubim unii pe alții”.

Vreau să fiu mai mult ca ea”.

Întâmplarea a fost relatată pe Instagram de către o persoană care a fost impresionată de modul uman în care a reacționat casierița. Da, se pare că am ajuns să ne mirăm când se întâmplă lucruri normale de altfel, când vedem oameni buni, oameni răbdători și toleranți cărora nu le pasă doar de ei.

În tumulul cotidian suntem într-o grabă continuă, aproape că uităm de noi, știm doar ce avem de făcut și cât timp ne-a mai rămas. Ne trăim viața între obiective și zilele trec, la fel și săptămânile care se transformă în ani. Câți dintre noi se cunosc esența a ceea ce ni se întâmplă?