Ești Sănătos

Ce spun mâinile despre sănătatea ta

69263301 2587973054618180 8618943269268619264 n

Diferite studii medicale au scos la iveală faptul mâinile ne trasmit diferite mesaje despre starea de sănătate și schimbările care se petresc în corpul uman. Mai jos vă prezentăm cateva din rezultatele studiilor. Dacă aveți palmele roșii și rămân așa o perioadă mai lungă de timp, ar trebui să mergeți la un control. Palmele roșii […]

Diferite studii medicale au scos la iveală faptul mâinile ne trasmit diferite mesaje despre starea de sănătate și schimbările care se petresc în corpul uman. Mai jos vă prezentăm cateva din rezultatele studiilor.

Dacă aveți palmele roșii și rămân așa o perioadă mai lungă de timp, ar trebui să mergeți la un control. Palmele roșii pot ascunde o afecțiune a ficatului, iar cea mai gravă este ciroza. Există o excepție: femeile gravid pot avea palmele roșii mult timp din cauza fluxului sanguin ridicat.

Lungimea degetului

Lungimea degetelor diferă de la femei la bărbați, asta e clar. Ce e surprinzător însă, e faptul că inelarul este mai lung decât arătătorul la bărbați, iar la femei este fix invers. Doamnele care se încadrează în tiparul masculin e posibil să sufere de artroză. Pe de altă parte, degetul arătător mai lung este asociat cu un risc mare de cancerului la sân la femei și cu un risc scăzut al cancerului de prostată la bărbăți.
Degete umflate

Dacă vă ridicați de pe scaunul în care ați stat toată ziua la birou și vedeți că aveți degetele umflate, nu vă panicați. Dacă renunțați la încălțămintea incomodă, problema s-a rezolvat. Dar, dacă aveți degetele umflate, groase și rigide, iar inelele deja vă deranjează, atunci e posibil să suferiți de hipotiroidă. Atunci când tiroida este subactivă, aceasta produce mai puțini hormoni din cei care reglează metabolismul în mod corespunzător. Mergeți la medic și rugați-l să vă facă un test TSH. Nu vă neglijați sănătatea!

Unghii albicioase

Apăsați pe o unghie, devine albă, dar își revine imediat sau durează mai mult de un minut să revină la nuanța inițală? Dacă unghia rămâne albă, poate fi semn de anemie sau insuficiență de fier. Puteți să reglați asta cu ajutorul consumului de alimente precum carnea roșie, spanacul, nuci.

CITESTE MAI DEPARTE