Ești Sănătos

OŢET DE MERE cu MIERE – elixir de viaţă lungă

69220772 397923134193246 296074244859625472 n

Cura cu oţet de mere şi miere influenţează favorabil tubul digestiv, ȋmbunătățeşte activitatea celulelor albe din sânge, ajutându-le să prevină boli, prin distrugerea viruşilor şi bacteriilor. În preparatul din oţet de mere şi miere se regăsesc toate elementele minerale care intră în componenţa merelor şi mierii de albine. ‘’Cocktail’’ de sănătate În compoziţia oțetului de […]

Cura cu oţet de mere şi miere influenţează favorabil tubul digestiv, ȋmbunătățeşte activitatea celulelor albe din sânge, ajutându-le să prevină boli, prin distrugerea viruşilor şi bacteriilor. În preparatul din oţet de mere şi miere se regăsesc toate elementele minerale care intră în componenţa merelor şi mierii de albine.

‘’Cocktail’’ de sănătate

În compoziţia oțetului de mere găsim acid acetic, vitamine, minerale, aminoacizi, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, clor, sulf, fier, sodiu, siliciu, complexul vitaminelor A şi B, vitamina E şi beta – caroten. Totodată, mierea conține o ‘’explozie’’ de vitamine, săruri minerale, proteine, 12 aminoacizi, zaharuri, acid pantotenic, acid nicotinic, acid folic, fermenţi, enzime, antioxidanţi, factori antibiotici şi urme de polen.

Elixirul de sănătate din oţet de mere şi miere are efecte antioxidante, calmante, diuretice, antiseptice intestinale şi renale, hipocolesterolemiante, antiinflamatoare articulare. Păstrează echilibrul acido – bazic al organismului Nu mai este o noutate faptul că pentru buna desfăşurare a proceselor biologice din organism, este nevoie ca pH-ul – aciditatea mediului intern al organismului – să fie de aproape 7,4. În caz contrar, celulele nu îşi mai pot desfăşura activitatea.

Principalul avantaj al remediului pe bază de oţet de mere şi miere constă în faptul că poate contribui decisiv la menţinerea unui echilibru acido – bazic al organismului uman – echilibru perturbat de numeroşi factori imposibil de evitat, precum stresul sau toxinele. Cura cu oţet de mere şi miere Primul care a adus celebritate remediului pe bază de oţet de mere şi miere a fost D.C. Jarvis, un medic de ţară, din statul american Vermont.

Acesta a ajuns la concluzia că longevitatea oamenilor din respectiva comunitate locală se datora consumului regulat de miere şi oţet de mere, pe care aceştia obişnuiau să le administreze zilnic. Otet de mere cu miere – ”cocktail” de sanatate Administrare Se amestecă o linguriţă de miere cu o lingură de oţet de mere, care se diluează într-un pahar cu apă sau ceai medicinal. Se administrează dimineaţa, pe stomacul gol, cu înghiţituri mici, în cură de 1 – 2 luni, urmată de o pauză de o lună, după care se poate relua.

Afecţiuni ameliorate sau vindecate

Cura cu oţet de mere (organic sau preparat în casă) are efecte de dezintoxicare a organismului foarte puternice, în medicina naturistă acest remediu fiind considerat un elixir de viaţă lungă. Astfel spus, această purificare a organismului atrage după sine multiple beneficii pentru sănătate, fiind recomandată în tratamentul a numeroase afecţiuni, precum: obezitate, intoxicaţii, indigestie, litiază renală oxalică şi fosfatică, pielite, cistite, nevroze, migrene, oboseală cronică, dureri musculare, insuficienţă tiroidiană, obezitate, hipercorticism, hipercolesterolemie, nevralgii, sterilitate primară, intoxicaţii cu alcool şi tutun, sinuzită, nevralgie facială, artrită, afecţiuni degenerative, arteroscleroză, insomnii, ameţeli, hipertensiune, anchiloză articulară, gripă, răceală, zona zoster, arsuri, varice, dureri articulare, alopecie, halenă, alergii, anemie, arsuri atomacale, eczeme, îmbătrânire prematură, indigestie, hipoaciditate gastrică, reumatism, reumatism degenerativ, prevenirea infecţiilor renale şi urinare, eliminarea calculilor biliari şi renali.

Contraindicaţii Deşi are numeroase efecte benefice, cura cu oţet de mere şi miere este contraindicată în caz de litiază renală urică, gută, aciditate gastrică, gastrită hiperacidă, ulcer gastro – duodenal, febră musculară, hipotensiune arterială, hipertiroidie şi insuficienţă corticosuprarenală.

CITESTE MAI DEPARTE