Ești Sănătos

Ceai de ALOE: reţete şi tratamente pentru diferite afecţiuni

68502407 397920437526849 2337239490730393600 n

In plafarul cu plante medicinale de cameră, la loc de cinste se află ghiveciul cu aloe de casă (Aloe arborescens), planta din care alchimiştii antici preparau elixirul vieţii lungi. Frunzele de aloe sunt bogate în vitamina C şi microelemente, iar sucul din frunze are o acţiune bactericidă şi antiseptică. Aloe măreşte efectul remediilor Poate mai […]

In plafarul cu plante medicinale de cameră, la loc de cinste se află ghiveciul cu aloe de casă (Aloe arborescens), planta din care alchimiştii antici preparau elixirul vieţii lungi. Frunzele de aloe sunt bogate în vitamina C şi microelemente, iar sucul din frunze are o acţiune bactericidă şi antiseptică. Aloe măreşte efectul remediilor Poate mai puţin cunoscut este faptul că aloe măreşte efectul influenţei plantelor care sunt consumate în acelaşi timp cu sucul ei.

De aceea, în medicina populară se folosesc frecvent preparate complexe, cu mai multe componente. În acest scop, se folosesc frunzele groase, cu o lungime de 15 cm (de cel puțin 3 ani), din partea de jos a plantei sau de la mijlocul tulpinei, dacă ele sunt groase şi cărnoase.

Afecţiuni gastrice Într-un recipient se amestecă 1 lingură de frunze de aloe spălate şi tăiate, 2 linguri de frunze de viță-de-vie, 4 linguri de flori de sunătoare, 1 lingură de rădăcină de iarbă mare. Peste plante se toarnă 1 litru de apă clocotită, se aduc până la fierbere, apoi se lasă pe un foc mic, timp de 15-20 minute.

Se infuzează până la răcire şi se filtrează. Se beau câte 125 ml, de 3 ori pe zi, cu 5-10 minute înainte de masă, pe perioadă de maximum 1 lună, cu pauză de 2 săptămâni.

Ceaiul de aloe de casa imbunatateste functiile ficatului

Îmbunătăţirea funcţiilor ficatului şi ale colecistului În 750 ml. de lapte fierbinte se adaugă câte 1 lingură de frunze de aloe tocate, frunze de vişine, flori de sunătoare, rădăcini de urzică. Se aduce până la fierbere şi se ţine pe foc mic, timp de 30-40 minute.

După răcire, se strecoară şi se storc bine plantele. Se beau câte 4 linguri, de 3 ori pe zi, după masă şi înainte de culcare, timp de 1,5-2 luni. Colecistită Se infuzează în 3 pahare de apă clocotită, în termos, timp de 30 de minute, 1 lingură de pelin, 1 lingură de sunătoare şi 2 linguri rădăcini de cicoare.

O frunză de aloe se toacă până se transformă în pastă şi se adaugă în infuzia strecurată. Se îndulceşte cu miere, după gust. Infuzia se bea fierbinte, câte 150 ml, de 3 ori pe zi, înainte de masă, în cură de 2-3 săptămâni, cu pauză de 10-14 zile. Răceală, tuse, bronşită

Peste 1 lămâie se tăiată în bucăţele mici şi amestecată cu 50 g miere de albine lichidă se adaugă 4 linguri de ceai călduţ de sunătoare şi 1 lingură de suc de aloe. Amestecul se consumă de 3 ori pe zi, în timpul mesei, câte 1 lingură cu un pahar de apă caldă. Contraindicaţii În cazuri de intoleranţă la produsele de aloe, tumori de diferite etiologii, afecţiuni grave ale ficatului, hemoroizi şi hemoragii uterine. Înainte de folosirea plantei este recomandat sfatul unui specialist în fitoterapie, care cunoaşte suferinţele pacientului.

CITESTE MAI DEPARTE