Ești Sănătos

Cele mai bune alimente pentru reglarea glandei tiroide! Include-le in alimentatia ta!

68610340 397884967530396 4154720297204842496 n

Tiroida este cea care eliberează în organism hormoni care controlează toate funcţiile şi joacă un rol important, printre altele, în controlul dispoziţiei, al greutăţii şi al fertilităţii. Dacă glanda nu funcţionează, atunci apar o serie de efecte secundare foarte neplăcute. Importanţa bunei funcţionări a glandei tiroide în organism este crucială. Anumite alimente, bogate în iod […]

Tiroida este cea care eliberează în organism hormoni care controlează toate funcţiile şi joacă un rol important, printre altele, în controlul dispoziţiei, al greutăţii şi al fertilităţii. Dacă glanda nu funcţionează, atunci apar o serie de efecte secundare foarte neplăcute.

Importanţa bunei funcţionări a glandei tiroide în organism este crucială.

Anumite alimente, bogate în iod – cum sunt de exemplu algele marine şi ouăle – ajută tiorida să-şi îndeplinească rolul, potrivit health.com. Nu este cazul să exagerăm cu porţiile.

Dacă mâncăm acest fel de mâncare o dată pe săptămână este sufficient.

Ouăle au pe lângă iod şi selenium, precum şi alţi nutrienţi care ajută la reglarea tiroidei.

Iaurtul consumat zilnic este şi el o bună sursă de iod.

Puiul sau vita. Carnea este o sursă importantă de zinc, alt nutrient de bază pentru buna funcţionare a tiroidei.

Fructele precum zmeura, murele, afinele sunt bogate în antioxidanţi care protejează împotriva radicalilor liberi, al căror număr este ridicat în cazul persoanelor care suferă de tiroidă.

CITESTE MAI DEPARTE