Ești Sănătos

„Colonul omului este groapa de gunoi a organismului. 90 % din boli de aici provin. Un colon intoxicat are consecințe nefaste asupra organismului”

69164933 395941887724704 6697906557859921920 n

Doctorul Cătălin Luca , medic primar de medicină generală cu competență în ramuri ale medicinei alternative (apifitoterapie și ayurveda) are o experienta îndelungată în tratamentul cu succes a numeroase afecțiuni: cancer, diabet, boli digestive, renale, endocrine, cardio-vasculare, respiratorii, infecțioase, genitale, de piele, de sânge etc. El consideră că 90% din îmbolnăviri sunt cauzate de un […]

Doctorul Cătălin Luca , medic primar de medicină generală cu competență în ramuri ale medicinei alternative (apifitoterapie și ayurveda) are o experienta îndelungată în tratamentul cu succes a numeroase afecțiuni: cancer, diabet, boli digestive, renale, endocrine, cardio-vasculare, respiratorii, infecțioase, genitale, de piele, de sânge etc. El consideră că 90% din îmbolnăviri sunt cauzate de un colon murdar, iar statisticile arată că 1 din 20 locuitorii din țările dezvoltate sunt afectați de cancer de colon, care este a doua cauză de deces prin cancer.

”Surprinzător, dar adevărat: în mod curent ființa umană asimilează doar 10% din nutrienții din hrana lor”. Aceasta se datorează formării de-a lungul timpului a așa-numitei ” plăci de mucoid”ce reprezintă un amestec de materie parțial digerată și în stare de putrefacție, amestecată cu substanțe toxice și medicamente, și închegată cu mucus întărit ce se depune pe peretele intestinului. De-a lungul timpului această teacă poate ajunge să cântărească între 2 și 11 kg de reziduri metabolice!

Aceste încrustații ajung să se întărească și să se comporte ca un ”perete despărțitor” între intestin și hrană, împiedicând astfel procesul de asimilare al hranei. Aceasta va face ca, oricât de sănătoasă ar fi mâncarea nostră, oricâte suplimente nutriționale i-am adăuga, să fie în zadar dacă asimilarea acestora este împiedicată de o placă mucoidală consistentă.

Alimentele prăjite, bogate în amidon, cu aditivi, cu multe proteine îngreunează foarte mult placa de mucoid, astfel încât aceasta ajunge să apese pe organele din vecinătate ( ficat, vezică biliară). Astfel, colonul se transformă treptat într-o groapă de gunoi a organismului. La temperatura de 37 grade celsius, placa mucoidală intră în descompunere, răspândind toxine, otravă și bacterii în circuitul sanguin și de aici în tot organismul, cauzând diferite boli, chiar cancer.

Un colon intoxicat are consecințe nefaste asupra organismului. Toxinele neeliminate din colon ajung în limfă. Supraîncărcarea limfei cu toxinele din colon antrenează slăbirea sistemului imunitar, dar are repercusiuni și asupra căilor respiratorii superioare (angină, sinuzită, rinită, otită) și asupra pielii (acnee, eczeme, psoriazis). Toxinele cu originea în colon se răspândesc în tot corpul pe cale sangvină, se fixează în țesuturi și intoxică progresiv țesutul cerebral.

Semnele unui colon ce necesită purificare: stări de oboseală, somnolență, sistem imunitar slăbit; digestie proastă: balonare, diaree, constipație, grețuri; respirație grea, transpirație cu miros neplăcut, depozite albicioase pe limbă; obezitate sau abdomen proemient; insomnii, cearcăne; par casant, piele uscată , acnee; dureri de cap sau de spate; paraziții intestinali

O recomandare majoră a cercetătorilor cu privire la reducerea riscului de apariție a cancerului de colon este adoptarea unei diete bogată în fibre și săracă în carne. O alimentație sănătoasa de tip vegetarian, lipsita de toxine, aditivi sau grăsimi contribuie la sănătatea organismului si bineînțeles la cea a colonului. Cel mai indicat pentru curățarea lui este o dieta bogata în fibre vegetale , care acționează ca niște adevărate ” maturi ” pentru colon, curățind deșeurile de pe pereții acestuia. O cantitate de minim 35 grame de fibre pe zi reduce cu mai mult de 40% riscul apariției cancerului de colon.

Aportul de fibre poate fi adus prin pâinea integrala, faina de ovaz, orezul brun si cereale integrale (precum fulgii de grau). De asemenea, gustările din alune, prăjiturele de orez, semințele de floarea soarelui intre mesele principale, fasolea sau lintea sunt alegeri foarte bune pentru curățarea colonului. Cu atat mai mult, cu cat ele asigura un aport de proteine si vitamine B. Legumele cu frunze verzi tin toxinele la distanta de colon. Spanacul, mazărea, salata verde si varza furnizează nutrienti si sunt surse grozave de fibre solubile si insolubile. Spirulina, prin conținutul de clorofila, determina curățarea tractului intestinal si repara țesuturile compromise.

CITESTE MAI DEPARTE