Ești Sănătos

Cele mai bune alimente cu efect laxativ. Luptă împotriva constipației și îmbunătățesc digestia

constipatie 640x402 1

Constipația este o afecțiune comună care se manifestă prin încetinirea tranzitului intestinal. În majoritatea cazurilor, aceasta nu se manifestă pe o perioadă îndelungată. Cu toate acestea, dacă simptomele persistă, poate fi vorba despre constipație cronică. Iată care sunt cele mai bune alimente cu efect laxativ pentru combaterea eficientă a constipației.

Anumite alimente au, în mod natural, un efect laxativ. Astfel, dacă forma manifestată nu este severă, aceste alimente îți pot veni în ajutor pentru a echilibra tranzitul intestinal.

Alimente cu efect laxativ pentru îmbunătățirea digestiei și combaterea constipației
Mere

Mărul este bine cunoscut pentru beneficiile pe care le aduce sănătății noastre. Conținutul său ridicat de pectină este bun pentru sănătatea intestinală și nu numai.

Portocale

În cazul portocalei, beneficiile sale pentru combaterea constipației sunt datorate unui element caracteristic acestui fruct. Este vorba de naringenină. Conform anumitor studii, naringenina poate funcționa ca un laxativ.

Prune

Prunele continuă să fie pe lista alimentelor recomandate pentru ameliorarea constipației, datorită proprietăților sale laxative. Prunele sunt o sursă bogată de sorbitol, un poliol benefic cu efect laxativ.

Cafea

Cafeaua este un laxativ excelent datorită acidului clorogenic, un compus sută la sută natural care dă gustul amar al cafelei. Acesta este

un stimulent al musculaturii netede a tubului digestiv, îmbunătățind digestia și tranzitul intestinal încetinit.

Produse lactate fermentate

Lapte bătut, iaurt, sana, chefir. Toate aceste produse lactate fermentate sunt bogate în probiotice, adică bacterii bune pentru sănătatea sistemului digestiv. Există și o ierahizare, chefirul, de exemplu, fiind de 10 ori mai bogat în bacterii benefice decât iaurtul.

Fasole neagră

Fasolea neagră este bogată în antioxidanți. De asemenea, aceasta conține și cantități mari de magneziu și potasiu, minerale care ajută semnificativ o digestie bună. O

farfurie cu fasole neagra asigură peste jumătate din cantitatea de fibre recomandată zilnic pentru o bună funcționare a organismului.

Migdale

Migdalele sunt bogate în fibre, proteine, grăsimi sănătoase și magneziu, un mineral care stimulează digestia, anulează aciditatea stomacului și stimulează tranzitul intestinal.