Ești Sănătos

VIDEOUmilită de colegi la şcoală, o fată de 14 ani şi-a pus inel gastric ca să slăbească. A murit după 2 zile…

202658375 1456192061386447 3518164744235560790 n

O fată de 14 ani din Grecia, fiica unui preot, a suferit o intervenţie chirurgicală prin care i-a fost montat un inel gastric. Două zile mai târziu, copila s-a stins. Adolescenta ar fi fost umilită de colegii de şcoală din cauza greutăţii şi voia să slăbească.

Jurnaliştii de la protothema.gr scriu că decizia privind montarea inelului gastric ar fi fost luată de familie în urma bullying-ului la care ar fi fost supusă copila la şcoală, din cauza kilogramelor în plus.

Fata a fost operată la o clinică privată din Salonic și, la două zile de la intervenție, copila a murit.

„Aștepta cu nerăbdare să se opereze, ca să poată pierde în greutate și pentru ca ceilalți copii de la școală să înceteze să-și mai bată joc de ea”, a declarat tatăl adolescentei, potrivit ethnos.gr.

Acum, tatăl adolescentei, preotul Vissarion Kantounis, spune că fiica lui a avut dureri insuportabile după operație și îi acuză pe medici de malpraxis.

„Trebuie subliniată eroarea medicală, nu bullying-ul. Copilul meu a trebuit să slăbească, deoarece dietele și exercițiile fizice nu au funcționat. Ne-am dus la un profesionist, care este considerat o autoritate în domeniu, și l-am întrebat cum poate slăbi fata mea, iar el a răspuns că există această metodă, cel mai puțin dureroasă, cu recuperare rapidă, așa că am decis să montăm un inel gastric”, a explicat părintele Vissarion Kantounis pentru protothema.gr.

Preotul susţine că fata lui a murit din cauza unei erori medicale şi îl acuză pe doctorul care a efectuat operaţia că nu l-a informat despre riscurile care pot să apară după acest gen de intervenţie.

„Copilul meu a plecat în cer din cauza unei erori medicale. Dacă medicul ne-ar fi spus că această operație implică aceste riscuri, nu am fi făcut-o copilului nostru. Doctorul nu ne-a spus nimic, de ce? Nu am avut informații complete despre procedură și recuperarea post-chirurgicală și, bineînțeles, nu am știut niciodată că ar putea să apară complicații”, a continuat Kantounis.

Potrivit preotului, medicul a plasat inelul gastric incorect, lucru care i-a provocat fiicei lui dureri chinuitoare, fără a primi niciun medicament. „Operația a avut loc marți, miercuri am părăsit centrul medical, vineri am dus-o de grabă la spital, pentru că ne-am dat seama că are tahicardie. S-a topit în interior, lichidul gastric umpluse abdomenul, a ars totul. Nu am nicio problemă cu administrația și spitalul, problema mea este medicul, care nu trebuie să mai opereze”, a mai spus Vissarion Kantounis, care este decis să-l dea pe medic în judecată.