Ești Sănătos

Decizia momentului! Masca de protecție devine opțională din 19 iulie! Unde intră în vigoare

masca de protectie optionala anglia marea britanie crop 1625472476

Purtarea măștii de protecție va deveni o opțiune personală în curând, după cum au anunțat autoritățile. Unde s-a luat această decizie?

Masca de protecție va deveni o opțiune personală în curând, iar ultimele date arată că situația se remediază, iar restricțiile impuse în ceea ce privește pandemia de coronavirus vor fi ridicate cât de curând, după cum au anunțat autoritățile.

Vești bune pentru locuitorii din Anglia, purtarea măștii de protecție va deveni o decizie perosnală cât de curând, iar datele care determină ridicarea restricțiilor impuse pe perioada pandemiei sunt din ce în ce mai bune, semn că relaxarea măsurilor se apropie și în Marea Britanie, după cum a anunțat ministrul Locuințelor, Robert Jenrick, potrivit Reuters.
Marea Britanie se confruntă cu o creștere substanțială a cazurilor de coronavirus, după ce tulpina indiană a ajuns și în țară și este mai transmisibilă.

”Va fi o perioadă diferită, în care noi, ca cetăţeni particulari, vom lua aceste decizii, în loc să ne spună guvernul ce avem de făcut”, a declarat Jenrick la Sky News.

Restricțiile în ceea ce privește carantinarea urmează să fie ridicate pe 19 iulie, potrivit programului stabilit de guvernul Britanic.

Totodată, premierul Boris Johnson va stabili detaliile legate de etapa finală a relaxării măsurilor în Marea Britanie, după cum a precizat Jenrick.
Ministrul a fost întrebat dacă va mai purta masca de protecție, după ce se va decide ca aceasta să devină o opțiune personală: ”Da. Nu vreau în mod special să port o mască, nu cred că multă lume se bucură să o poarte, vom trece într-o fază în care acestea vor fi probleme de alegere personală”.

Johnson spera ca măsurile impuse impotriva pandemiei de coronavirus să fie eliminate în iunie, însă planurile au fost date peste cap de creșterea numărului de infectări cu noua tulpină Delta a virusului Covid.

Premierul este de părere că deși programul de vaccinare al Marii Britanii a creat o destabilizare între infecții și decese, unele măsuri de protecție trebuie să rămână în vigoare și după 19 iunie.

”Se pare că acum putem merge mai departe şi putem trece la un regim mult mai permisiv, în care să renunţăm la multe dintre acele restricţii care au fost atât de dificile.

Va trebui să ne asigurăm că fiecare adult a fost vaccinat cu ambele doze de vaccin, deoarece aceasta este cheia pentru menţinerea virusului sub control, pe măsură ce vom intra în toamnă şi iarnă”, a continuat el.