Ești Sănătos

Secretele unui celebru medic pediatru pentru creșterea unui copil sănătos: „Copiii trebuie lăsați la țară, să stea două luni desculți, flămânzi și murdari..”

copil sanatos 640x427 1

Doctorul Komarovsky este cel mai renumit medic-pediatru ucrainean, care este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai faimoși și profesioniști medici din domeniul pediatriei. Este prezentatorul emisiunii televizate, „Școala doctorului Komarovsky”, dar și autorul a mai multor cărți cu renume internațional.

Creșterea unui copil în zilele noastre poate părea o adevărată provocare în zilele noastre, însă celebrul medic pediatru ne recomandă o serie de reguli simple de urmat de către orice familie.

1. Un aspect important este fericirea și sănătatea familiei. Familia nu ar trebui să trăiască doar cu interesele copilului, ci cu interesele întregii familii. Copilul trebuie să învețe să împartă tot ceea ce are cu familia și cu cei din jurul lui.

2. „Situația în care femeia decide fără soţ ceva referitor la copil – este inacceptabilă”, declară celebrul medic pediatru. Acesta este de părere că deciziile privind copilul trebuie să fie luate de ambii părinții. Este extrem de important ca și tata să știe cum să îmbrace copilul, să-l hrănească, ce i se întâmplă la școală etc.

3. „Un copil fericit – este un copil care are atât mamă, cât și tată, care găsesc timp nu doar să iubească acest copil, ci și să se iubească unul pe celălalt.”

4. Asigurarea bunăstării mintale a mamei care îngrijește copilul – este sarcina principală a tatălui. Tata este cel care trebuie să pună punctele pe i în relațiile cu rudele și vecinii.

5. „Atunci când copilul se îmbolnăvește des, înseamnă că are un conflict cu mediul înconjurător şi există două opțiuni de a acționa: să tratezi copilul sau să schimbi mediul”. Medicul pediatru consideră că cea mai eficientă opțiune este cea de-a doua, însă mulți părinți şi vânzători de medicamente nu sunt de acord cu această strategie.

6. „Dacă un copil în timpul verii petrece 2 luni la țară şi aleargă desculț, flămând şi murdar – el își restabilește sănătatea pentru tot anul. Exact aşa ar trebui să fie un copil normal – slab și activ”.

7. Celebrul medic pediatru subliniază că deciziile importante privind copilul pot fi luate doar de către părinți și medicul pediatru. Sfaturile rudelor și a prietenilor sunt uneori irelevante, fiind decizia părinților dacă doresc să țină cont de ele. Este extrem de important ca aceste persoane să nu se supere în cazul în care părinții nu țin cont de sfaturile lor.

De asemenea, ei pot ajuta pasiv, cerând părinților să rezolve toate problemele de bază. Deci, bunica poate merge cu copilul la plimbare, dar înainte de toate, trebuie să se pună de acord cu mama unde merge cu copilul, cu ce îl îmbracă și cât timp se plimbă.

8. Bunăstarea principală a familiei este starea de sănătate a mamei. Tata ar trebui sa-i îndepărteze pe toţi şi sa-i ofere mamei ocazia să mănânce, să doarmă şi să se plimbe.

9. Fericirea țării începe atunci când bărbatul acordă atenție nu numai războiului, petrolului, gazului și banilor, ci și când se ocupă de copii. Doar atunci țara începe să se dezvolte.

10. Cred că ar trebui să se stabilească prin lege responsabilitatea părinților de a stăpâni cunoștințele medicale de bază.