Ești Sănătos

Veste importanta pentru romanii care au peste 40 de ani! Autoritatile au decis

analize sange investigatii

Românii care au împlinit vârsta de 40 de ani pot beneficia de analize medicale gratuite începând de joi, adică de la întâi iulie 2021. Mai exact, este vorba despre un set de consultații și analize medicale de prevenție pe care laboratoarele vor fi obligate să le facă.

Mai mult, acestea trebuie să satisfacă nevoia pacienților chiar și în condițiile în care nu există bani prevăzuți pentru luna respectivă, din moment ce ele vor fi decontate în perioada următoare, conform unor declarații făcute de președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Astfel, Adrian Gheorghe a precizat și că cei care au împlinit deja vârsta de 40 de ani vor avea parte de un set de trei consultații oferite de medicul de familie în mod gratuit.Totodată, pe baza acestora se pot prescrie analize medicale ce pot fi efectuate tot în mod gratuit.

”De exemplu, analize de laborator ca parte a evaluării pe care o face, aceste consultaţii vor fi decontate din fond peste valoarea de contract pe care o au furnizorii de paraclinice. Deci, practic, vor fi suplimentate sumele, astfel încât pacienţii care trec prin acest proces al consultaţiei preventive să nu întâmpine niciun obstacol în efectuarea analizei prescrise de medic”, a declarat Adrian Gheorghe, președintele CNAS.