Ești Sănătos

E absolut obligatoriu, spun ginecologii! Ce trebuie să facă orice femeie

woman doctor gynecologist katy

Sfaturi pentru femei. Multe femei simt nevoia să urineze după un contact intim, însă toate ar trebui să facă asta, de fiecare dată, recomandă medicii ginecologi.

Raportul intim antreneaza intotdeauna o mica crestere a cantitatii de microbi in uretra. Odata prezenti, acestia au tendinta sa urce pana la vezica, de unde pot provoca infectii urinare recidivante.

Urinarea in sine are un efect de curatare si de eliminare a microbilor. Acest gest este asadar extrem de important. Datorita lui, unele femei nu au aproape deloc probleme de acest gen. E vorba de acelea care dupa contact simt o dorinta foarte mare de a merge la toaleta. Simturile lor le ajuta asadar foarte mult.

Urinarea nu protejează de o sarcină nedorită

Cele mai putin norocoase, care nu simt nevoia sa urineze dupa, sunt tocmai clientele fidele ale micozelor.

In ceea ce priveste curatarea propriu-zisa a vaginului, spalaturile interne nu sunt deloc recomandate, intrucat distrug flora vaginala si, odata cu aceasta, si capacitatile de aparare ale acestuia. Astfel, pot aparea infectii micozice sau bacteriene si uscaciuni vaginale. Igiena intima ar trebui deci sa se limiteze doar la exterior.

IMPORTANT! Dintr-un motiv pe care nu-l putem înțelege, există mitul că nu poți rămâne însărcinată dacă urinezi după contact intim. Bineînțeles, acest mit este 100% FALS și nu are nici cea mai mică bază. Urina nu are nicio legătură cu interiorul vaginului, unde are loc ejacularea, deci șansele să rămâi însărcinată rămân la fel de mari. Uită de toate aceste mituri stupide și protejează-te corespunzător!