Ești Sănătos

Remediul eficient împotriva excesului de mucus și al infecțiilor respiratorii

Home Remedies to Instantly Clear Away Excess Mucus Phlegm 1280x720 1

Remediul eficient împotriva excesului de mucus și al infecțiilor respiratorii. Ingredientele supei minune vă vor ține la distanță de răceli și nas înfundat.

Avem nevoie de 4 fire de ceapă verde, pe care o tăiem mărunt. Dăm prin răzătoare 50 grame rădăcină de ghimbir, mărunțim 2 căței de usturoi și un ardei iute de dimensiuni medii.

Separat fierbem câteva legume, pentru a avea supa de legume. Separat, sotăm la foc mic, într-un recipient, usturoiul, ceapa și ghimbirul. Adăugăm zeama de legume și dăm o dată în clocot compoziția. Adăugăm ardeiul, stingem focul și acoperim cu un capac.

După 10 minute, se poate servi, cu pâine prăjită.

După gust, mai puteți adăuga broccoli, ciuperci, quinoa, orez sălbatic, pătrunjel. Aveți posibilitatea de a transforma supa, după gustul dv. Un lucru este cert. Proprietățile active ale usturoiului și ale ghimbirului vă vor face să uitați de nesuferita răceală.

Usturoiul stimulează sistemul imunitar

Usturoiul, indiferent dacă este utilizat intern sau local, s-a dovedit că ucide o gamă largă de bacterii. Planta datorează acest puternic efect antibiotic alicinei, un ulei volatil care conferă ierbii și aroma sa înțepătoare.

Usturoiul conține compuși precum alicină și alinază, care ajută la stimularea sistemului imunitar. Oamenii de știință din Mexic susțin că acești compuși au un impact benefic asupra imunității, deoarece stimulează celulele macrofage și limfocitele. În plus, usturoiul ține la distanță răcelile, gripa și infecțiile bacteriene, deoarece are proprietăți antibiotice și antimicrobiene.

Ghimbirul te pune pe picioare

Ghimbirul: este unul dintre cele mai cunoscute condimente. Sunt binecunoscute proprietățile antivirale și antibacteriene ale radăcinii de ghimbir. ”În caz de răceli, infecții respiratorii, gripă, ghimbirul te pune repede pe picioare. De asemenea, tinctura de ghimbir este utilă în durerile de gât. Ghimbirul stimulează digestia și curață organismul de toxine. Consumul de ghimbir activează forțele de apărare ale organismului și îmbunătațește memoria” recomandă Wasim Nazer.

Ardeiul iute îndepărtează congestia nazală

Capsaicina nu numai că ameliorează durerea, ci ameliorează și congestia. Focul de la iuţeală stimulează secrețiile care ajută la curățarea mucusului din nasul înfundat. Capsaicina are proprietăți antibacteriene care luptă împotriva infecțiilor sinusului cronic, datorită capacității sale de a induce vasoconstricția în vasele de sânge ale cavității nazale.