Ești Sănătos

Arafat a dat cea mai buna veste inainte de Craciun. E oficial

FB IMG 1639743635086

Raed Arafat a anuntat cum se vor desfasura in acest an petrecerile de Craciun si de Revelion. CNSU a adoptat hotararea 112 prin care se propune prelungirea starii de alerta pentru inca 30 de zile, incepand din 9 decembrie.

Din aceasta data intra in vigoare o serie de relaxari: fara restrictii de circulatie noaptea, fara masca in spatiile deschise neaglomerate, liber la petreceri publice de Craciun si Revelion, acces la mall si pe baza testului negativ de COVID.

„Pentru noptile de Craciun si Anul Nou, noapte de 24 spre 25 decembrie si 31 decembrie spre 1 ianuarie – nu vor fi restrictii referitoare la ora pana la care vor fi deschise restaurantele sau vor fi functionali operatorii economici, deci pot fi petreceri pe toata durata noptiii, dar cu limita de 50% la locurile care pot fi ocupate si cu prezentarea certificatului de vaccinat, trecut prin boala sau testat.

Totodata, la unitatile de cazare unde nu exista limita la capacitate, pana acum erau permise doar pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boala, acum se introduc si persoanele testate”, a declarat Raed Arafat.

Seful DSU, Raed Arafat, anunta relaxarile decise de autoritati:

eliminarea interdictiilor de circulatie a persoanelor in cursul noptii.

creste intervalul orar de la 21 la 22 pentru agentii economici

se elimina purtarea mastii in spatiile deschise. Ramane valabila in statiile de autobuz, piete targuri, unde se formeaza cozi. Portul mastii ramane obligatoriu in spatii inchise, inclusiv in transportul in comun

in mall vor putea intra persoanele si pe baza de test.

la magazinele mai mici de 200 mp nu mai e necesar certificatul verde. Poate fi permis accesul pentru un numar de persoane astfel incat fiecare sa aiba un spatiu de 4 mp.
cinema, teatre, activitati sportive – permis publicul pana la 50% din capacitate cu vaccin, test sau trecut prin boala

Acesta masuri sunt propuse pentru a fi adoptate miercuri de Guvern.

De revelion se permit activitati specifice cu masca si alte masuri de sanatate publica. Nu exista numar maxim de persoane.

Nuntile, botezurile sunt in continuare interzise.