Ești Sănătos

OAMENII DE ȘTIINȚĂ AU CONFIRMAT: Acesta este alimentul numărul 1 din lume pentru atac de cord, hipertensiune arterială, accident vascular cerebral și colesterol

curmale

În cazul în care sunteți în căutarea celui mai benefic aliment din lume, vă recomandăm să încercați curmalele. Au enorm de multe proprietăți sănătoase care sunt capabile să ajute în multe probleme de sănătate, cum ar fi accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord, colesterol și hipertensiune arterială.

În cel mai scurt timp, vor ajuta metabolismul organismului, deoarece au cantități mari de nutrienți. Iată de ce ar trebui incluse în meniul tău alimentar și de ce sunt atât de sănătoase.

8 EFECTE SĂNĂTOASE ALE CURMALELOR:

Curmalele sunt bogate în fier

Curmalele conțin cantități mari de fier, care este util în special pentru acele persoane care suferă de anemie, pentru copii și pentru femeile însărcinate. Este suficient să consumi 100 de grame de curmale pe zi, care conțin 0,9 mg de fier. Reprezintă aproximativ 11% din aportul zilnic recomandat de fier. Fierul are, de asemenea, efecte benefice asupra globulelor roșii și hemoglobinei, susținând în principal fluxul de oxigen în sânge.

Curmalele previn diareea

Curmalele conțin și cantități mari de potasiu, un mineral esențial care previne diareea prin ameliorarea florei abdominale și a intestinelor, stimulând astfel bacteriile eficiente.

Curmalele calmează constipația

Curmalele au, de asemenea, proprietăți de calmare care pot ajuta în cazul diareei și a constipației. Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui curmale în apă pentru a sta la hidratat toată noaptea, iar apoi să le consumi dimineața pentru a avea o digestie bună. Efectele sale vor fi laxative și benefice.

Curmalele te ajută să ții sub control greutatea corporală

Dacă vrei să previi excesul de grăsime, ar trebui să mănânci curmale pe stomacul gol. Trebuie să știi că sunt bogate în zahăr, așa că ai grijă în ce moment al zilei le consumi.

Curmalele reglează colesterolul
Curmalele sunt utile și pentru reglarea colesterolului nesănătos, care mai este cunoscut și sub numele de LDL, deoarece curăță vasele de sânge și previn formarea cheagurilor sânge.

Curmalele întăresc inima

Lasă curmalele la hidratat pe perioada nopții. Dimineața, strecoară-le de excesul de apă, scoate-le sâmburii, apoi consumă-le ca atare.

Curmalele reglează tensiunea arterială
Curmalele previn accidentele vasculare cerebrale