Ești Sănătos

Mihaela Bilic: Cum ne revenim după excesele alimentare făcute de sărbători

269518770 982571275939210 7948938999456805912 n

După mesele îmbelșugate tradiționale de Sărbători, organsimul nostru are nevoie de un moment de respiro. Mihaela Bilic, specialist în alimentație sănătoasă, a făcut o serie de recomandări pentru a ne ajuta să ne revenim după excesele alimentare.

„Cel simplu lucru după un exces este să îi dăm o pauză organismului. Ce înseamnă această pauză? Hidratare din belșug și nu mă refer doar la apă ci și la ciorbe, dacă se poate de legume, la care nici măcar nu merită să le numărăm caloriile. Acolo avem doar apă, fibre, vitamine, minerale, deci doar sănătate. A se consuma fără moderație de această dată. Puteți abuza de ea, puteți mânca ciorbă de trei ori pe zi! Nimeni nu se gândește la ciorba ca la alimentul ideal de slăbit! Este o chestiune pe care v-o recomand”, a explicat Mihaela Bilic în emisiunea „Sfat de Sănătate”, de la Antena 3.

Nutriționistul mai recomandă și consumul regulat de produse lactate slabe. „Apoi produsele lactate slabe. Fie că e vorba de lapte bătut, lapte dulce, iaurturi, chiar și cașul sau brânza proaspătă are în compoziție calciu din belșug care ne ajută să deblocăm metabolismul și să îl ajutăm să ardă mai repede grăsimea de rezervă”, a adăugat Mihaela Bilic.