Ești Sănătos

Completează-ți dieta alimentară cu suplimente antioxidanti și asigură organismului doza de vitamine si minerale

suplimenteantioxidanticoperta

Care este aportul tău pentru un stil de viață sănătos? Un organism sănătos are nevoie de vitamine, minerale și aminoacizi consumate zilnic și în compania unui program de sport regulat pentru o buna funcționare și o sanatate de fier.

În cazul în care erai în căutarea unui mod natural de a-ți îmbunătăți sănătatea, poți încerca suplimente antioxidanti pentru a stimula aportul de vitamine nutritive care te ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.

Radicalii liberi pot crește riscul de a dezvolta complicații la nivel de organism, însă suplimentele alimentare pot ajuta la protejarea celulelor și la menținerea unui sistem imunitar puternic, promovând bunăstarea generală.

Există multe tipuri diferite de suplimente antioxidanti disponibile pe piață, așa că este important să te documentezi riguros când vine vorba de vitamine, proteine și minerale pentru a le găsi pe cel mai potrivite pentru tine.

Cu ajutorul suplimentelor alimentare, poți contribui la îmbunătățirea sănătății și bunăstării tale din interior spre exterior! Totuși, înainte de a contempla asupra tipurilor de suplimente alimentare, consultă-te cu un profesionist în domeniul sănătății pentru a te asigura că noul tău regim cu suplimente antioxidanti este potrivit pentru organismul tau.

Suplimente alimentare: ce trebuie să știi despre ele?

suplimenteantioxidanti1

Zilnic, radicalii liberi încearcă să perturbe bunăstarea interioară a corpului tău: aceste molecule instabile pot deteriora celulele, ducând la inflamații și la o serie de boli de care este bine să te ferești.

Radicalii liberi sunt produși ca răspuns la stres, poluare și alți factori de mediu, însă cu puțin ajutor din partea unor suplimente antioxidanti sub formă de capsule poți face cu brio față provocărilor.

Din fericire, organismul tau are un sistem natural de apărare încorporat, iar împreună cu moleculele bune (extrase din suplimente antioxidanti) reușește să absorabă radicalii liberi, neutralizând efectele lor dăunătoare. Antioxidanții pot fi extrași și din alimentația consumată de tine, iar cei mai pregnanți se găsesc în alimentele vegetale, bogate în vitamina C, A și E, beta-caroten și licopen.

O dietă bogată în suplimente antioxidanti poate contribui la reducerea riscului de apariție a numeroaselor boli, protejând celulele de deteriorare. Așadar, data viitoare când te simți slăbită, trebuie să îți suplimentezi dieta cu doze adjuvante de vitamine și aminoacizi.

Cum funcționează suplimentele alimentare la nivelul organismului?

Este posibil ca alimentația ta să nu dispună de o concentrare bogată în antioxidanți, minerale și aminoacizi, motiv pentru care includerea unor suplimente antioxidanti să fie întocmai soluția de care ai nevoie pentru o bună funcționare a corpului.

Suplimentele alimentare oferă doze super-concentrate de antioxidanți sau nutrienții de care ai nevoie pentru a-i oferi corpului tău șansa să producă proprii antioxidanți. Spre exemplu, vitamina C este un nutrient care ajută corpul să-și producă propriul antioxidant, glutationul.

Glutationul este important întrucât contribuie la protejarea celulelor împotriva radicalilor liberi. De altfel, coenzima Q10 este la fel de importantă, întrucât este un antioxidant special care protejează celulele și ajută corpul să producă energie.

Obținerea cantităților potrivite de nutrienți din alimente poate fi dificilă, așa că administrarea de suplimente antioxidanti poate fi o modalitate bună de a te asigura că obții ceea ce ai nevoie.

Care sunt beneficiile la nivel de organism ale unor suplimente antioxidanti?

Aportul de suplimente alimentare reprezintă una dintre modalitățile excelente de a contribui la acumularea nutrienților de care corpul tău are nevoie pentru a rămâne sănătos și a funcționa corect. Printre principalele beneficii ale suplimentelor alimentare se numără:

  • protejarea celulelor de daunele provocate de radicalii liberi
  • stimularea sistemului imunitar și reducerea riscului unor boli cronice
  • promovarea longevității și a sănătății

Principalii antioxidanți care ajută la reglarea radicalilor liberi din organism sunt vitaminele A, C și E și mineralul seleniu. Un supliment alimentar conține doza recomandata din valoarea zilnică a nutrienților cheie pentru organismul tău.

Deși este adevărat că anumite suplimente alimentare sunt benefice, este important să înțelegi că ele reprezintă doar o piesă mică dintr-un puzzle mult mai complex și niciun mix de suplimente alimentare nu poate înlocui complet necesitatea unui stil de viață echilibrat.

Mai mult decât atât, un stil de viață sănătos – inclusiv o dietă echilibrată, exerciții fizice regulate și evitarea fumatului și a consumului excesiv de alcool – reprezintă un pas esențial pentru sistemul imunitar puternic.

Categorii de suplimente alimentare care contribuie la buna funcționare a organismului tău

suplimenteantioxidanti2
2019 WE C04

Îți poți îmbunătăți sănătatea și completa carențele nutriționale din dietă cu ajutorul unor produse naturale, prin includerea unor suplimente antioxidanti în rutina ta alimentară. Suplimentele din plante oferă o gamă largă de nutrienți esențiali de care organismul are nevoie pentru a funcționa corect, fiindcă ajută la prevenirea deficiențelor din alimentație.

În mod special, vitaminele A, C și E sunt categorii de multivitamine puternice, regăsite în suplimente antioxidanti care ajută la protejarea celulelor împotriva deteriorării și stimulează sistemul imunitar.

Oriflame.ro vine în întâmpinarea nevoilor tale nutritive cu un mix complet de suplimente alimentare prin combinarea celor mai importante multivitamine și aminoacizi pentru o bună funcționare a corpului tău.

Pachetul Wellness by Oriflame cuprinde tablete de acizi grași esențiali Omega-3, acid EPA, acid DHA din uleiul de pește, extract din afine și micro-alge, care asigură o cantitate optimă de aminoacizi și enzime benefice pentru corpul tău.

Alte suplimente antioxidanti, precum probioticele sunt mai specializate și oferă beneficii specifice pentru sănătate, cum ar fi susținerea funcției intestinale sau a sănătății inimii. Înainte, totuși, de a opta pentru medicamente și suplimente antioxidanti trebuie să te consulți cu medicul tău pentru a confirma cu acesta care sunt nevoile tale în materie de adjuvanți și suplimente alimentare.

Când știi că este momentul să incluzi un supliment alimentar în dieta ta?

Suplimentele alimentare sunt produse pe care trebuie să le incluzi în dietă doar la îndrumarea medicului tău. Niciun produs de acest fel nu trebuie luat fără o îndrumare a specialistului, întrucât fiecare persoană are propriile sale nevoi și nu există o rețetă unică potrivită tuturor.

Schema de suplimente antioxidanti trebuie gândită special pentru tine și nevoile pe care corpul tău le are. De asemenea, este nevoie să acorzi atenție deosebită acestor produse și să le administrezi conform indicațiilor regăsite pe prospectul fiecărui produs în parte.

Care sunt cele mai bune alimente antioxidante?

suplimenteantioxidanti3

Suplimentele nu reprezintă unica variantă pentru a obține complexul de antioxidanți de care ai nevoie. Există o mulțime de fructe, legume și alte produse alimentare care au un aport de antioxidanți în cantități diferite, așa că este important să incluzi o varietate de alimente în dieta ta.

Încearcă să combini un produs de origine animală cu unul de origine vegetală pentru un mix complet de antioxidanți naturali. Anumite alimente precum ouăle și produsele lactate sunt bogate în antioxidanți și vitamine benefice pentru corpul tău.

În special alimentele de origine vegetală sunt deosebit de bogate în vitamina A sau complexul de multivitamine B și E. Aceste alimente pe bază de plante includ: legume (broccoli, ardei gras, spanac), fructe (portocale, mere, fructe de pădure) sau cereale integrale (ovăz, quinoa, orez).

Începe de astăzi un stil de viață sănătos cu suplimentele alimentare potrivite pe Oriflame.ro!

Antioxidanții sunt importanți pentru sănătatea ta și îi poți obține dintr-o dietă echilibrată. Acesta este un obiectiv dificil de atins zilnic, așa că suplimentele au fost create pentru a te sprijini în acest demers.

Pachetul de suplimente alimentare din gama Wellness by Oriflame este conceput cu gândul la sănătatea ta și includ cele mai importante categorii de suplimente antioxidanti pentru sănătatea ta: vitamina C, vitamina E și flavonoide. Fă-ți astăzi un cont Oriflame și alege suplimentele alimentare care să te ajute să îți construiești un stil de viață sănătos.