Ești Sănătos

Băutură pentru inimă, cu lămâie și usturoi – Scade colesterolul, menține inima sănătoasă și normalizează tensiunea arterială

qJ e1643113267810

Combinația de lămâie și usturoi este una puternică, chiar miraculoasă. Băutura se prepară foarte ușor și are puteri vindecătoare: scade colesterolul, ține inima sănătoasă, menține tensiunea arterială optimă etc. Este un tratament naturist remarcabil, cu tradiție de sute de ani în medicina populară nemțească.

Acest tratament sănătos și din ingrediente accesibile ar trebui urmat o dată pe an. Are un efect de curățare și reîntinerește organismul din interior.

Cum se prepară? Cum se consumă?

Aveți nevoie de 30 de căței de usturoi, 5 lămâi organice cu tot cu coajă și 1 L de apă pură (de izvor sau apă plată de calitate bună). Curățați usturoiul și tăiați lămâile în jumătăți sau sferturi. Puneți ingredientele într-un blender și mixați până obțineți un piure. Transferați piureul într-o oală, adăugați apa și aduceți amestecul până la punctul de fierbere. Compoziția trebuie să fiarbă doar pentru o perioadă scurtă de timp: doar cât să dea în clocot.

Imediat ce amestecul începe să fiarbă, se ia de pe foc. Lăsați să se răcească lent iar după ce ajunge la temperatura camerei, transferați băutura în sticle sau în borcane de sticlă. Păstrați la frigider.

Se recomandă jumătate de cană 1 dată pe zi, cu 2 ore înainte sau după masa principală. Tratamentul ține 3 săptămâni. De asemenea, agitați băutura înainte de consum. După 3 săptămâni, se ia o pauză de 7-8 zile după care băutura se poate prepara din nou și se consumă timp de încă 3 săptămâni.

Este o băutură terapeutică și se poate consuma cu ușurință întrucât ambele ingrediente au arome puternice însă gustul de usturoi este neutralizat de sucul și de coaja de lămâie.

Efectele benefice ale acestui tratament nu se pot nega. Atât usturoiul cât și lămâia au efect benefic asupra sănătății inimii și contribuie la reducerea blocării arterelor. Sunt alimente puternice și sănătoase, astfel combinația lor nu poate fi decât una pe măsură.

Usturoiul este considerat un antibiotic natural puternic care, printre altele, facilitează metabolismul grăsimilor. Grație conținutului de alicină, poate scădea semnificativ colesterolul rău. De asemenea, facilitează și eliminarea bilei, previne formarea pietrelor la fiere și este folosit pentru a preveni infecțiile, răcelile și gripă.

Lămâia, pe de altă parte, ajută la eliminarea aterosclerozei, vitamina C din conținutul ei este esențială pentru formarea colagenului, ajută la întărirea pereților arterelor iar potasiul conținut poate contribui la reglarea tensiunii arteriale. Fibrele din lămâie pot reduce colesterolul.

Medicina populară recomandă această băutură ca fiind eficientă și în cazul vederii și al auzului, unii spunând că tratamentul este eficient și în cazul celor care vor să piardă în greutate. Acest amestec are efect benefic și în caz de parodontoză.

Notă

Această băutură este un remediu al medicinii naturiste populare. Astfel, în caz de orice boală, urmați tratamentul medicamentos recomandat iar dacă aveți probleme cu stomacul, consultați medicul înainte de a începe acest tratament.