Ești Sănătos

Întărește-ți vederea cu această rețetă naturistă: 500 g morcov, 500 g lămâi și miere naturală polifloră

maxresdefault 1

Cine vrea să rămână veșnic tânăr, să mănânce zilnic câte 2 morcovi cruzi, spune înțelepciunea străveche și confirmă studiile științifice actuale.

Morcovul are extraordinare beneficii asupra sănătății noastre: de la întărirea vederii și scăderea colesterolului, până la curățarea ficatului și prevenirea cancerului.

Ingrediente necesare: 500 g morcov, 500 g lămâi și miere naturală polifloră.

Mod de preparare: morcovul curățat se dă prin răzătoarea mică după care se transferă într-un borcan mare de sticlă. Se adaugă și lămâia tocată mărunt și se toarnă miere până la gura borcanului.

Borcanul se închide ermetic și se dă la frigider pentru 10 zile, după care amestecul se poate consuma. Se recomandă câte 1 lingură de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale.

Notă: Pe perioada tratamentului, consumul de alcool este interzis.

De asemenea, în vederea îmbunătățirii vederii se poate consuma zilnic 1 pahar de suc de morcov cu 2 lingurițe de miere sau se poate consuma 1 morcov ras amestecat cu miere.

Morcovii nu vor vindeca bolile de ochi deja existente dar ne protejează de anumite probleme cu vederea cauzate de lipsa de vitamina A. Corpul nostru transformă beta-carotenul din morcov în vitamina A, care este un puternic antioxidant, important pentru sănătatea vederii.

Morcovii pot preveni cataracta, orbirea de noapte și degenerescența maculară.