Ești Sănătos

Remedii cu usturoi mai puțin știute – Cum folosim usturoiul pentru răceli, pentru articulații, pentru dureri de urechi, pentru ten, pentru calusuri și ciuperci

u e1642075249278 750x375 1

Tăiați un cățel de usturoi în mai multe bucăți, puneți bucățile într-o pungă de plastic după care puneți-vă picioarele în pungă. După câteva ore, veți surprinde beneficiile usturoiului. Cheia se află în proprietățile alicinei. Oamenii de știință au descoperit că alicina este capabilă să pătrundă în pielea umană și să călătorească prin corp, ajungând oriunde: chiar și pornind de la picior până la cavitatea bucală.

Alicina are proprietăți puternice antiinflamatoare, antibacteriene, imunostimulatoare și dezinfectante. De asemenea, un compus organic din usturoi este capabil să scadă nivelul lipoproteinelor cu densitate scăzută din sânge (colesterolul rău). Astfel, în cazul persoanele care folosesc usturoiul drept condiment, este mult mai puțin probabil să sufere de ateroscleroză și consecințele sale periculoase (accident vascular cerebral, infarct miocardic, alte patologii ale sistemului cardiovascular).

Fără a avea nevoie de un purtător special, alicina trece cu ușurință prin membranele celulare și intră în sânge prin vasele subcutanate. Această proprietate stă la baza unora dintre utilizările neobișnuite ale usturoiului.

Comprese cu usturoi pentru răceli obișnuite

Măcinați 6 căței de usturoi. Încălziți cu un fier de călcat 2 șervețele din țesătură naturală și ungeți picioarele cu ulei de măsline. aplicați o compresă dintr-un șervețel înmuiat în usturoi la mijlocul piciorului. Fixați compresa cu un bandaj și puneți o șosetă deasupra. Faceți la fel și la celălalt picior și lăsați compresele pentru 20-25 de minute pe picioare.

Veți simți o senzație de arsură în picior (datorită alicinei) iar mirosul de usturoi va apărea în respirația dvs. ceea ce înseamnă că usturoiul a avut efect pozitiv și curgerea nasului va dispărea în curând.

Usturoi pentru articulații

Curățați 7-8 căței mari de usturoi și tăiați în bucățele. Adăugați 500 ml oțet de mere, jumătate pahar de vodcă și amestecați bine. Transferați amestecul într-un borcan, închideți borcanul ermetic și puneți-l într-un loc întunecat și răcoros pentru 3 săptămâni după care strecurați. Frecați articulațiile dureroase pentru a calma inflamația și durerea. Acest remediu se poate folosi și în caz de entorse.

Usturoi pentru dureri de urechi

Usturoiul este excelent și pentru a calma durerile de urechi întrucât conține compuși care sunt absorbiți de piele și pătrund astfel în urechea internă unde au efecte antiinflamatorii. Zdrobiți 1 cățel de usturoi, înfășurați-l într-o cârpă moale și puneți-l în ureche pentru 30 de minute pentru a favoriza recuperarea și ameliorarea durerii.

Atenție! Nu puneți usturoiul prea adânc în ureche și nu folosiți o bucată de usturoi prea mică. După procedură, fiți pregătiți pentru mirosul de usturoi.

Usturoi pentru calusuri și ciuperci

Usturoiul este un antifungic natural. Pentru a scăpa de ciupercă, aplicați ulei de usturoi amestecat în proporții egale cu alcool pe zona afectată. Compresele cu amestec de usturoi și ulei de măsline sunt și ele eficiente.

Usturoi pentru măști de față

Allicin este un ingredient esențial în îngrijirea pielii predispuse la acnee deoarece are proprietăți antifungice, antiseptice și antibacteriene. Mărunțiți 3 căței de usturoi și amestecați-le cu 2 lingurițe de smântână, 1 gălbenuș, 1 lingură de suc de varză și 1 linguriță de ulei de migdale.

Aplicați masca astfel obținut pe piele și după 5 minute clătiți fața cu apă caldă. Înainte de a aplica masca pe față, asigurați-vă că nu provoacă reacții alergice la nivelul pielii.

Usturoiul este cel mai benefic atunci când este tocat: concentrația maximă de alicină este observată în usturoiul zdrobit sau ras care a rămas în aer timp de 10 minute. Această perioadă de timp este necesară pentru distrugerea celulelor denticulare și pentru eliberarea alicinei.