Ești Sănătos

Suc și cură de 5 zile pentru curățarea ficatului – Mai ușor de atât nu se poate

cf e1642680310655 750x375 1

Ficatul este un adevărat laborator în organism și are o mulțime de funcții vitale, încercând să neutralizeze toți agenți nocivi.

Pentru a vă curăța ficatul și pentru a-l menține sănătos, vă recomandăm acest suc din ingrediente naturale.

Se prepară din 500 ml apă fiartă și răcită, rădăcină de ghimbir, 4 frunze de mentă, 3 linguri ulei de in, 3 grepfrut, un pic de pudră de chimen și 4 bulbi de usturoi.

Se stoarce zeama citricelor. Se mărunțește ghimbirul și usturoiul și se pun într-un blender. Se adaugă un pic de apă și se mixează. Se strecoară, se adaugă 500 ml apă, zeama de la citrice, menta, chimenul, uleiul și se mixează.

Pentru curățarea ficatului, se recomandă consumul de legume și fructe proaspete și crude, în prima și a cincea zi. Sucul preparat după rețeta de mai sus de consumă imediat după preparare, în zilele 2, 3 și 4.

De asemenea, se poate face o curățare a ficatului prin consumul acestui suc timp de 5 zile. În aceste zile nu se va consuma decât lichide.

Care sunt simptomele care indică faptul că ai un ficat bolnav?

Un aspect foarte important de menționat este acela că ficatul nu doare, decât în momentul în care există o boală foarte gravă sau în stadiu avansat. Cauza durerii este reprezentată de compresia ficatului, realizată de organele învecinate. Însă există câteva semne care pot ridica semnale de alarmă și te pot anunța că ai un ficat bolnav.

Greață și vărsături, simptome pentru afecțiune hepatică

Dacă ficatul nu mai filtrează și nu mai procesează corespunzător grăsimile, apar greața și vărsăturile. Acestea sunt 2 din cele mai obișnuite simptome pentru afecțiunile ficatului. Pentru un diagnostic exact, este nevoie însă de consult de specialitate, precum și de un set de analize de laborator.

Lipsa poftei de mâncare

Atunci când ficatul este bolnav și suprasaturat de grăsimi, acesta va transmite întregului organism, inclusiv creierului, un mesaj simplu: Nu îmi este foame. De aceea, atunci când ai ficatul bolnav, este foarte posibil să te confrunți și cu acest simptom. Ficatul ”cere” de fapt timp de procesare pentru grăsimi și nu mai vrea să primească și altele, pentru că nu mai poate face față tuturor solicitărilor.

Energie scăzută și stare de oboseală

Pentru că ficatul consumă foarte multe resurse pentru procesarea grăsimilor, este foarte posibil să resimți această stare de oboseală, dacă ai probleme cu ficatul. Din nefericire, starea de oboseală și energia scăzută sunt simptome comune pentru multe alte afecțiuni. Numai un consult de specialitate poate ajuta la o diagnosticare exactă.

Ochii îngălbeniți arată un ficat bolnav
Ochii îngălbeniți și îngălbenirea pielii, icterul adică, sunt un semn clar pentru afecțiuni hepatice, biliare sau pancreatice. Atunci când afecțiunea avansează, partea alba a ochilor poate deveni portocalie sau maro.

Urina închisă la culoare

În mod normal, urina are o culoare galben-pai. Atunci când aceasta se închide și capătă un miros înțepător, tot semn al unei afecțiuni hepatice este. Odată cu închiderea la culoare a urinii, poate apărea și un alt simptom: decolorarea scaunelor.

Pentru a putea preveni îmbolnăvirea ficatului, poți consuma legume verzi, proteine de origine animală, lactate fermentate cu un conținut scăzut de grăsimi și carne slabă. De asemenea, consumul de vitamina C și sucurile din legume sunt benefice, pentru a menține ficatul sănătos.