Ești Sănătos

Vitaminele de care organismul are nevoie după vârsta de 50 ani – Listă esențială pentru sănătate

vitamine 2 750x375 1

Atât vitaminele cât și mineralele ajută organismul în lupta cu boala, la orice vârstă, iar o dietă echilibrată ne poate ajuta să trăim sănătos până la adânci bătrâneți. Când depășim vârsta de 50 de anu, organismul nostru nu mai poate asimila doar din alimente vitaminele necesare astfel că este nevoie să apelăm ocazional și la suplimente.

Iată lista de vitamine de care are nevoie organismul după vârsta de 50 de ani pentru a evita apariția bolilor

B12

După vârsta de 50 de ani această vitamina trebuie luată pentru că este extraordinar de bună pentru creier și pentru circulația sanguină. La persoanele trecute de 50 de ani care au epuizat acizii abdominali, este nevoie de suplimentare. Doza zilnică recomandată este de 2,4 mg.

Calciu

Calciul este vital pentru cei peste 50 de ani. Întărește oasele și astfel elimină riscul apariției osteoporozei.

Dar atenție: dacă este luat în exces, crește riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral sau de deces cardiac la femeile aflate după menopauză. Doza zilnică recomandată pentru femei este de 1000 mg.

Vitamina D

Este vitamina despre care se spune că prelungește viața. Ajută la absorbția calciului, iar cele două alcătuiesc un dou esențial pentru organism. Deficitul de vitamina D poate provoca multe probleme, mai ales persoanelor trecute de 50 de ani. Se recomandă consumul de pește și de cereale integrale, împreună cu expunerea la soare.

Magneziu

Deficitul de magneziu poate cauza apariția diabetului, inflamații și probleme cardiace. Magneziul ajută și el la absorbția calciului. Se recomandă testarea nivelului d magneziu cu medicul și consumul de legume cu frunze închise la culoare, nuci, soia, avocado, fasole și semințe.

Potasiu

Indiferent de vârstă, potasiul menține sănătatea mentală. În ceea ce privește femeile după menopauză, mai mult potasiu înseamnă mai puține riscuri de accident vascular cerebral. Cu toate acestea, administrat în exces poate crea probleme cu inima, așadar se recomandă consultarea cu medicul înainte de a lua un supliment de potasiu. Găsim potasiu în fasole, banane, linte și cartofi dulci.

Omega 3

Acizii grași Omega 3 se obțin din alimente și nu pot fi produși de organism. Îmbunătățesc activitatea sistemului cardiovascular și ajută la reducerea riscului de accident vascular cereral și de infarct miocardic.

De asemenea, ajută la reducerea riscului de creștere a trigliceridelor. Surse alimentare: hering, macrou, somon, sardine și păstrăv.