Ești Sănătos

Ceai de rostopască – Remediu naturist pentru boli de sânge, ficat și splină – Natura face minuni

ceai rostopasca beneficii sanatate kilocalorii e1652958942635 750x375 1

Folosit intern, ceaiul de rostopască este eficientă pentru a trata hepatita A, B și C, ciroza, icterul și afecțiunile hepato-biliare. Consumat cu moderație, poate vindeca și isteriile și insomniile și are efecte benefice și în tratamentul arteriosclerozi cerebrale și în reducerea colesterolului.

Pentru uz extern, sucul ramurilor abia rupte aplicat pe piele are efect în ulcer de piele, infecții și cancer de piele. De asemenea, promovează cicatrizarea rapidă.

Infuziile de rostopască sunt folosite și pentru a trata fibromul uterin, candidoza și infecția cu trichomonas.

Se poate aplica cu ajutorul unor bandaje sterile și pe pleoapele ochilor pentru a vindeca ulcerațiile sau inflamațiile.

Recoltare

Se culeg părțile aeriene, frunzele și tulpina, în zile însorite. Se pun la uscat.

Ceai de rostopască

Pentru infuzia simplă, se pune 1 linguriță de plantă uscată la 1 cană de apă fierbinte. Se recomandă câte 2 cești pe zi.

Pentru infuzia premacerată, se lasă peste noapte la macerat 1 linguriță de plantă uscată într-o cană cu apă călduță. Dimineața următoare se strecoară și rămășițele se pun la infuzat într-o altă cană de apă fierbinte. Ceaiul se amestecă cu soluția rezultată în urma macerării și se consumă de-a lungul unei zile întregi.

Băi cu rostopască

Băile cu infuzie de rostopască se recomandă pentru a trata hepatita virală: se adaugă 1 L de infuzie într-o cadă cu apă fierbinte. Se stă 10 minute după care nu se șterge corpul cu prosopul.

Rostopască – Contraindicații

A nu se exagera cu ceaiurile: o cantitate mai mare de 4 grame folosite la ceaiurile zilnice este considerată supradoză. Rostopasca poate provoca tuse, probleme respiratorii, spasme digestive sau paralizie temporară iar sucul plantei poate provoca reacții alergice.

Recomandarea este să încercați mai întâi pe o suprafață mică înainte de a vă unge toată zona afectată, pentru a vă asigura că nu există reacții alergice.