Ești Sănătos

Bea doua pahare de apă în fiecare dimineață, vei rămâne surprins

278276272 535513567952523 7372136682875392499 n

Apa bate cafeaua de dimineaţă! Iar pentru explicaţie – una spectaculoasă – mergem la nivelul ficatului!

Totuşi, pentru protecţia rinichilor, apa – băută şi în cantităţi corecte – nu e suficientă! De fapt, pentru a ocroti cele două organe vitale şi pentru a asigurară funcţionalitatea lor a la longue, trebuie să vă ţineţi departe de două boli: diabetul şi hipetensiunea. Ambele pot fi prevenite. Ambele pot duce, însă, la un moment dat, la dializă.

Din păcate, cu o cafea activăm infim din creier! De fapt, cine vrea să fie deştept trebuie să îşi înceapă ziua cu 2 pahare de apă. Când beau apa pe stomacul gol, pornesc ficatul. E cheia de pornire a ficatului -imediat cum m-am trezit odată ce am pornit ficatul, el îşi ia din depozitele lui de glicogen zahar şi îl trimite spre creier. Iar creierul nu funcţionează cu cafeină, ci cu glucide.

Fără apă nu suntem la performanţele intelectuale normale. 35 de ml de apă înmulţit cu numărul de kilograme ar fi cantitatea zilnică adaptată fiecăruia.

Capacitatea funcţională a rinichilor nu se pierde doar prin poluare şi prea puţină apă. Cei mai mulţi pacienţi care ajung la dializă au două boli în plus. Ambele pot fi prevenite prin stil de viaţă.

De asemenea, ficatul limitează pagubele din plamâni produse de poluare. Şi de acest organ aveţi grijă cu apă de dimineaţă. Simultan, faceţi prevenţie şi pentru hipertensiune şi diabet. Aceaste legături sunt importante. Pentru că ne privind organismul că pe un întreg, nu ca pe o căsuţă care adăposteşte organe.

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a declarat că oamenii ar trebui să aibă un ritual dimineață, pentru a fi mai liniștiți. Conform acestuia, trebuie să ne trezim devreme dimineața, să aerisim bine casa și să facem câteva exerciții fizice lejere pentru a ajuta creierul să se încălzească. „Un profesor din Academia rusă, care a trăit o perioadă în Siberia, spune că se poate trăi 150 de ani cu aerul curat din Siberia. Aerul acela să intre în plămâni. Acele mici exerciții fizice ajută creierul să se încălzească, să pornească toate circuitele.”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea.