Ești Sănătos

Care sunt beneficiile folosirii suplimentelor alimentare potrivite?

suplements vitamins glass jars white table with blurred flowers background 1

Suplimente alimentare – ai auzit de ele sau le-ai folosit la un moment dat în viața ta. Este cunoscut faptul că utilizarea regulată a suplimentelor are multe beneficii pentru sănătate.

În fiecare zi ești bombardat cu multe reclame care încearcă să te convingă să cumperi și să folosești suplimente. Cu toate acestea, te-ai gândit vreodată de ce ai nevoie de ele și de ce ar trebui să le incluzi în rutina ta zilnică? Acum este momentul să afli mai multe despre suplimentele alimentare.

Ce sunt suplimentele alimentare?
Suplimentele alimentare oferă vitamine, minerale, antioxidanți precum quercetina și alți nutrienți pentru a suplimenta sau a crește conținutul nutrițional al alimentelor pe care le consumi.

Acestea sunt utilizate dintr-o varietate de motive:

Pentru a crește energia și a îmbunătăți starea generală de sănătate
Pentru a susține sistemul imunitar și a reduce riscul de boli legate de vârstă
Pentru a îmbunătăți performanța fizică și mentală
Pentru a crește aportul de nutrienți în perioadele de aport alimentar redus.
Pentru a stabili un regim regulat
Cum afectează consumul de suplimente corpul uman?
În fiecare zi ai nevoie de nutrienți care sunt combustibil pentru celulele din corpul tău. Fiecare celulă are nevoie de ei pentru a funcționa și a-și îndeplini sarcinile în mod corespunzător. Împreună, celulele formează țesuturi, organe, sisteme și, în cele din urmă, întregul organism uman.

Dacă organismul tău nu primește nutrienți esențiali sau colagen lichid, performanța sa nu va fi optimă sau se poate deteriora în timp. Dacă nu ajungi la aportul zilnic recomandat de nutrienți de bază la sfârșitul lunii, riști să dezvolți boli pe termen scurt și pe termen lung.

Ai nevoie de suplimente în fiecare zi?
Dacă vrei să afli răspunsul la această întrebare, pune-ți mai întâi aceste întrebări:

Mănânc o varietate de fructe și legume în fiecare zi, cel puțin 5 în fiecare zi?
Mănânc cel puțin 6 porții de cereale integrale pe zi? (de ex. o felie de pâine integrală sau o mână de orez brun)
Consum zilnic proteine ​​de înaltă calitate?
Mănânc cel puțin 3 porții de alimente bogate în calciu în fiecare zi sau produse care îți oferă necesarul de colagen?
Pe lângă alimentele pe care ar trebui să le consumi în fiecare zi pentru a obține nutrienți importanți, stilul de viață afectează și nutrienții din organism.

Bei băuturi carbogazoase, fumezi, bei regulat alcool sau ești expus la un mediu poluant? Dormi puțin și ești stresat? Fiecare dintre acestea prezintă o provocare pentru corpul tău. Unele previn absorbția nutrienților, alții le consumă, iar majoritatea creează radicali liberi. De aceea, suplimentele alimentare vin în ajutorul tău, pentru a avea o viață sănătoasă.

Pentru a rezuma, dieta nu furnizează suficienți nutrienți recomandați – combinată cu un stil de viață ritmic, cei mai mulți dintre oameni pot beneficia de administrarea de suplimente, alături de o dietă variată și echilibrată.