Ești Sănătos

Utilizarea Acidului Hialuronic și cum să alegi un produs de calitate

acid hialuronic lichid

Din punct de vedere tehnic, este un grup de molecule de zahăr numite polizaharide. Aceste molecule se găsesc în mod natural în țesuturile conjunctive ale corpului. În timp, rezervele de acid hialuronic ale corpului scad. Vârsta este un motiv, dar factorii de mediu, cum ar fi fumatul și poluarea din aer, accelerează acest proces.

Acid Hialuronic – beneficii

Beneficiul cheie al acidului hialuronic este hidratarea și capacitatea de a reține umiditatea. Pentru a înțelege cât de importantă este umiditatea pentru piele, trebuie mai întâi să știi că pielea deshidratată pare uscată, aspră și descuamată. Totodată, acidul hialuronic combater ridurile de expresie, crustele și pliurile.

De asemenea, acidul hialuronic acționează benefic și pentru lubrifierea articulațiilor, ceea ce duce la diminuarea durerilor cauzate de afecțiunile degerative cronice.

Nu în ultimul rând, acidul hialuronic este adăugat în multe produse de înfrumusețare, ceea ce înseamnă că are utilitate cosmetică, fiind folosit inclusiv în chirurgia plastică, în cadrul operațiilor estetice.

Cele 3 tipuri de Acid Hialuronic: cum diferă?

Există trei tipuri de acid hialuronic:

  1. Acidul hialuronic hidrolizat este acidul hialuronic descompus în elemente suficient de mici pentru a pătrunde în piele. Este hidratant, dar nu cea mai hidratantă opțiune de acid hialuronic, așa că este cea mai bună pentru persoanele care au ten gras sau mixt, deoarece aceste tipuri de ten doresc să evite suprahidratarea.
  2. Hialuronatulde sodiu  pătrunde mai adânc în piele și oferă rezultate și mai bune, fiind cea mai comnună formă de acid hialuronic integrată în suplimente și seruri. Hialuronatul de sodiu este cel mai bun pentru persoanele care au pielea normală.
  3. Hialuronatul acetilatde sodiu are beneficiile aproximativ similare cu cele ale hialuronatului de sodi.. Este cel mai potrivit pentru persoanele care au nevoie de umiditate, cum ar fi cei cu pielea uscată, fiind folositor și pentru celelalte tipuri de piele în lunile de iarnă.

Care sunt caracteristicile unui produs calitativ cu Acid Hialuronic

Acidul hialuronic se regăsește în produse din diverse categorii, inclusiv:

  • Suplimente de administrat pe cale orală
  • Seruri
  • Măști
  • Creme pentru ochi
  • Creme hidratante
  • Demachiante
  • Tratamente pentru buze

Înainte de a cumpăra un produs, asigură-te că punctează la următoarele capitole:

Conține Vitamina C și cel puțin un mineral

Caută un produs cu acid hialuronic care include Vitamina C și minimum un mineral printre ingredientele active. Acestea acționează împreună pentru a crește eficacitatea. De asemenea, ai grijă la orice ingrediente la care ești alergic sau care ți-au provocat iritații în trecut.

Are o greutate moleculară scăzută

Când cauți un produs cu acid hialuronic, verifică dacă are greutatea moleculară afișată. Nu este obligatoriu de declarat, dar este un detaliu care îți poate oferi un indiciu despre cât de eficient este produsul. Produsele cu greutăți moleculare mai mici pot fi absorbite mai ușor în organism și s-au dovedit a fi mai eficiente în special în combaterea ridurilor.

Nu conține alcool

Alcoolul poate contracara beneficiile hidratante ale ingredientului. Alcoolul izopropilic este foarte uscat și poate lăsa pielea vulnerabilă la crăpare, permițând ruperea și, posibil, iritanții și bacteriile pot pătrunde cu ușurință în ea. Este important de știut dacă produsul conține sau nu alcool.