Ești Sănătos

Rugăciunea care scapă de boli, de griji, de necazuri, de farmece şi blesteme. 40 de Lumânări

rugaciunea care scapa de boli de griji de necazuri de farmece si blesteme si implineste cele mai grele dorinte 282103 3k7aavb7

Un miracol în Prahova: Rugăciunea Lumânărilor Aprinse

Un miracol în Prahova. Rugăciunea Lumânărilor Aprinse. Nu se știe exact cine a scris-o, nici de când circulă printre credincioșii din Prahova. Cert este că s-a răspândit ca lumina, că lumea o caută pentru puterile ei. Se spune că norocoșii care intră în posesia Rugăciunii scapă de boli, de griji….

Rugăciunea Lumânărilor Aprinse

Nu se știe exact cine a scris-o, nici de când circulă printre credincioșii din Prahova. Cert este că s-a răspândit ca lumina, că lumea o caută pentru puterile ei. Se spune că norocoșii care intră în posesia Rugăciunii scapă de boli, de griji, de necazuri, de farmece și blesteme, li se împlinesc cele mai grele dorințe. După cum spun fericiții care o au, rugăciunea e cunoscută numai în Prahova. Mulți preoți n-au auzit încă de ea, dar presiunea oamenilor care cer ca Rugăciunea Lumânărilor Aprinse să fie citită în biserică, e atât de puternică, încât s-a dezlănțuit o veritabilă cruciadă pe urmele ei

„Am muncit trei zile la tăiat pomi, ca sa obțin rugăciunea

În bisericile pline de oameni din Prahova, șoaptele îngerilor sunt mai rar auzite, de la o vreme, decât șoaptele credincioșilor. Transmisă ca un telefon fără fir, de la om la om și de la o ureche la alta, o întrebare insistentă își face loc, tulburând slujbele preoțești: „Aveți cumva Rugăciunea Lumânărilor Aprinse? Ați auzit despre ea?”. O minune mai nouă ca cea a icoanelor sfinte pare să le vina oamenilor în ajutor: câteva versete pline de credință și de patimă mistică, adresate bunului Dumnezeu.

Cine spune rugăciunea întocmai, respectând protocolul însoțitor, scapă de orice necazuri, de pericole și de boli. E ca și cum însuși Hristos se apleacă asupra celui aflat în durere, ajutându-l să iasă din ea. Numai că Rugăciunea Lumânărilor Aprinse li se pare unora o comoară de care nu se pot despărți, iar altora o marfă de cumpărat. „Nu-i o rugăciune pentru oricine. Trebuie să fii îndurerat din greu, ca s-o ai. Să tragă toți cu viață, cum am tras și noi.”

Între cei care au rugăciunea, se găsesc și oameni care le cer celor interesați sume de bani sau alte foloase. Într-o biserică ploieșteană, o femeie îmi povestește: „Eu, ca să fac rost de rugăciune, am muncit trei zile la tăiatul pomilor în comuna Măgurele, la cel care o avea. Mi-a convenit, căci înainte o găsisem la cineva care mi-a cerut un sfert de porc pe ea sau două milioane de lei. Oricâtă nevoie aveam de rugăciune, nu puteam să-i dau nici carnea de porc, nici banii, că n-am.

Sunt femeie săracă. Eu o dau oricui are nevoie de ea. S-o copieze, să și-o scrie. Fără bani, că nu e creștinește să vinzi ajutorul lui Dumnezeu. Am dat-o și unor preoți din Câmpina și din Breaza, ca s-o aibă și s-o dea mai departe. Unii zic că rugăciunea nu apare în nici o carte religioasă și nu e bună de nimic, dar nu-i adevărat. Băiatul meu, bolnav de epilepsie, nu mai face crize atât de des, de când fac rugăciunea. Vecina mea a scăpat de o operație neagră după ce s-a rugat, numai urmând indicațiile.

Am dat rugăciunea unuia care voia să se lase de băutură, unei fete de 32 de ani care nu se mai mărita, unei studente ca să ia sesiunea. Se spune că, dacă ai credință, rugăciunea te ajută în orice. Am auzit că o caută, ca să se ajute cu ea, și polițiști, doctori și procurori. Oameni sunt și ei, și au probleme. Se spune că rugăciunea a fost scrisă de un preot mare, care acum nu mai slujește în Prahova, un duhovnic adevărat. Ba chiar se zice c-ar fi murit. Se vede că a fost un sfânt în felul lui, căci rugăciunea face minuni, la fel ca o icoană. Numele meu e Aurelia Oancea și sunt foarte mulțumită că am putut face rost de rugăciune. Dacă vreți, v-o dau.”

40 de lumânări si de 160 de ori „Tatăl Nostru”

O tânără care aude discuția intră în vorbă. O cheamă Alice Chirilă, este studentă la Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești și cunoaște și ea efectele benefice ale Rugăciunii Lumânărilor Aprinse. „Am avut o problemă de sănătate cumplită: niște bube urâte îmi acoperiseră corpul. Și-am rezolvat. A fost un coșmar. Colegii îmi ziceau Buboasa, nu se uita nimeni la mine, toți fugeau când mă apropiam, se temeau să nu se ia și la ei. Medicii mi-au tot prescris tratamente, am dat cu diverse preparate și alifii aduse chiar din Germania. N-au avut niciun efect, încât zicea mama ca sunt fermecată.

Mi-a dat cineva rugăciunea și, urmând indicațiile legate de ea, am avut surpriza să văd că bubele se usucă. Sunt, însă, câteva condiții de respectat, în care la loc de frunte se află legătură cu un preot. Împreună cu el, trebuie aleasă o zi în care se ține post, curățenie trupească și sufletească. Rugăciunea se face în genunchi. Se iau 40 de lumânări – dar numai de la biserica, nu din magazine, că acelea nu au efect – pe care le aprinzi. Lumânările trebuie să ardă complet. Pentru fiecare lumânare, se zice de patru ori „Tatăl nostru”.

Deci, pentru 40 de lumânări se zice „Tatăl Nostru” de 160 de ori. Credinciosul trebuie să se apuce de operație înainte de miezul nopții, în așa fel încât să nu treacă cu rugăciunile în ziua următoare. La sfârșit, când ceara lumânărilor s-a topit, se spune Rugăciunea Lumânărilor Aprinse. Separat, și numai o singură dată. Daca preotul e anunțat, face și el rugăciunea în biserică, pomenește pomelnicul celui care se roagă și toate cererile și necazurile lui. După această noapte, se țin post și curățenie șapte zile. În fiecare zi se aprind câte șase lumânări și pentru fiecare lumânare aprinsă se spune de patru ori „Tatăl Nostru”. La sfârșit, se citește Rugăciunea Lumânărilor Aprinse. Tot o singură dată. Preotul se roagă și el la biserică. După cele șapte zile, timp de șase săptămâni, miercurea și vinerea se aprinde câte o lumânare și se spune de patru ori „Tatăl Nostru”.

Apoi iarăși, o singură dată, se spune Rugăciunea Lumânărilor Aprinse. Resturile lumânărilor arse în toată această perioadă se aduc la biserică, unde oficiază preotul care dă ajutor. Toți cei care fac asta trebuie să aibă credință și să participe la cât mai multe Sfinte Masluri. Eu vă spun că Rugăciunea Lumânărilor Aprinse este cel mai bun medicament. Ritualul se poate face și fără preot, dar e mai bine să facă și el rugăciunii, căci se îndeplinește mai repede ceea ce-ti dorești.”

„Precum arde lumânarea mea de repede, tot așa să-mi ajute Dumnezeu”

Textul rugăciunii:

„Doamne, așa precum arde lumânarea mea de repede, luată din sfânta biserică, tot așa să-mi ajute Dumnezeu, Maica Precistă și toți sfinții, ca să piară tot atât de repede toate făcăturile, spurcăciunile, toate relele și patimile, blestemele și lucrurile diavolești, farmecele, descântecele, meșteșugurile și uneltele diavolești de la locul unde stau, de la casa mea, din familia mea, de la cei bântuiți de patimi (băutura, cafea, tutun, curvie, jocuri de noroc, neascultare și nesupunere, înjurăturile de cele sfinte), din capul meu, din trupul meu, din sufletul meu, din familia mea.

Doamne, ajută-mă să-mi recapăt sănătatea, liniștea, sporul și prosperitatea casei, a serviciului, a locului unde lucrez, să fiu binevăzut, să am spor în casă, în vite, în păsări, să fiu ferit de accidente și de relele întâmplări, eu și casa mea, familia și colaboratorii de la muncă.

Doamne, să se depărteze vrăjmașii și să se îmblânzească, să am soartă bună de la Dumnezeu, să mi se dezlege cununiile și făcăturile, să fiu ferit de argintul viu și lucrurile vrăjitorești să nu aibă putere asupra mea. Doamne, ferește casa mea de ură și invidie, de certuri, de bătăi, de boli molipsitoare, de beții, de anturaj prost. Doamne, ferește familia mea și sufletele noastre de toate încercările și răutățile și dă-ne, Doamne, sănătate, împliniri, realizări și viață fără de primejdii.

Doamne, întărește-mă și păstrează-mi credința strămoșilor, credința creștinilor. Doamne, ocrotește pe părinții mei, pe frații mei, pe surorile mele (se spun numele lor) și dezleagă blestemele viilor și morților căzute asupra noastră.

Și luminează mintea și soarta copiilor noștri, dă-le spor la învățătură și reușită în viață. Doamne, veghează și întărește tineretul și copiii celor de-un neam și o credință cu noi. Doamne, ai grijă de toți copiii și înțelepțește și pe copiii mei. (Toate numele pentru care se roagă respectivul.)

Doamne, dă-ne pâinea cea de toate zilele și liniștea ta cea sfântă! Doamne, să se împlinească toate rugăciunile noastre! Doamne, ajută-ne! Doamne, iartă-ne! Doamne, miluiește-ne! Doamne, fie-Ți milă de noi! Doamne al puterilor, fii cu noi! Amin!”

Cu sufletul in palmă

Pentru ca este vorba despre o rugăciune de faimă recentă, ale cărei puteri spun oamenii că sunt de-a dreptul miraculoase, am vrut să aflăm și părerea unui slujitor al lui Dumnezeu. M-am adresat părintelui Alexandru Ștefan Săvulescu de la Biserica „Maica Precista” din Ploiești, un preot – după cum spun credincioșii – cu har și dăruire spre cele sfinte. Iată răspunsul: „Am auzit că există această rugăciune și că circulă prin Prahova, pe la noi.

Nu știu câte minuni săvârșește ea, am aflat și eu de la credincioși că este citită de toți cei aflați în nevoie. Dar nici nu cred că face rău să te rogi astfel, să vorbești cu Dumnezeu și cu Maica Sa, să-ți deschizi inima și să spui ce te apasă. Toate rugăciunile au fost create de cineva pentru folosul oamenilor. Așa și cu aceasta, a lumânărilor aprinse. Poate că nu a apărut încă într-o carte tipărită, dar este o rugăciune. Toate rugăciunile, spuse sau citite, sunt până la urmă făcătoare de minuni, căci sfântul căruia i te adresezi te ascultă. Dacă ai gânduri bune si alese, nu se poate să nu se îndeplinească.

Cu sufletul urgisit pus în palmă, cu credință de mântuire în gând, oricine se roagă este primit în dreapta Tatălui Ceresc și ajutat. Nu există oameni cu adevărat răi, cum nu există nici dintre aceia în totalitate buni. Dar oricine se roagă este ascultat.” Se spune că puterile Rugăciunii Lumânărilor Aprinse sunt cu atât mai mari cu cât cel care deține rugăciunea o împarte cât mai multor oameni. Și, pe rând, suflete chinuite se liniștesc, nenorociri sunt îndepărtate, boli incurabile își găsesc leacul.

Trebuie doar să crezi în Rugăciunea Lumânărilor Aprinse. Să-ți pui nădejdea că ajunge la Dumnezeu și că necazurile tale sunt ascultate, înainte de a fi prea târziu. Să-L simți pe Atotputernicul că te ascultă atunci când te rogi. Să crezi în grabnicul Său ajutor. Cei care au scăpat de necazuri și greutăți, mulțumită acestei rugăciuni, așa spun. Și în Prahova ei sunt destui. O dăruim acum mai departe celor care cred, care speră, care o așteaptă și au nevoie de ea.

Precizare:

Cele 40 de lumânări se aleg și se ard într-o noapte, înainte de miezul nopții, ca să nu se treacă în ziua următoare. Se spune Tatăl nostru, de 4 ori pentru fiecare lumânare arsă. La sfârșit, se spune rugăciunea lumânărilor o singură dată.

Apoi, după această noapte se tine post și curățenie trupească șapte zile, aprinzăndu-se în fiecare zi câte șase lumânări, care nu au legătură cu cele 40. Sunt încă 42 de lumânări, dar cele 40 au fost arse atunci, în prima noapte.

Se spune și în aceste șapte zile Tatăl Nostru și Rugăciunea Lumânărilor aprinse, dar cele 40, au ars deja. Acestea 42 nu au legătură cu cele 40. După cele șapte zile, se mai aprinde timp de șase săptămâni miercurea și vinerea câte o lumânare. La fel se spune Tatăl nostru și Rugăciunea Lumânărilor aprinse.

Lumânările care se aprind miercurea și vinerea, ca și cele 42, nu fac parte dintre cele 40. Acelea se aprind o dată toate. Asta înseamnă că e nevoie de mai multe lumânări, ca să fie continuat ritualul aproape două luni. Căci numai așa are efect.