Ești Sănătos

8 moduri de a folosi zațul de cafea în îngrijirea ta de frumusețe

kavovy spodok

Sunt șanse să fi băut o ceașcă de cafea în această dimineață, dar după ce ați terminat-o, ați aruncat zațul la gunoi. Dar asta e o greșeală!

La urma urmei, zațul de cafea folosit are încă o multitudine de utilizări – de la casă și grădină la îngrijirea frumuseții de zi cu zi.

Produsele de înfrumusețare obișnuite de la farmacie sunt adesea destul de scumpe și pline de substanțe chimice.

În schimb, o astfel de bază de cafea este practic gratuită, pentru că altfel ar ajunge oricum la coșul de gunoi, plus că puteți obține rezultate foarte bune cu ea în mai multe domenii.

Să analizăm acum mai îndeaproape cum să o folosim pentru îngrijirea zilnică a frumuseții.

1. Luminează și înmoaie pielea
Cafeaua este un remediu excelent pentru pielea deteriorată sau excesiv de închisă la culoare.

Pur și simplu aplicați masca cu zaț de cafea direct pe față. Pe lângă faptul că vă va ilumina pielea, va elimina celulele moarte, va desfunda porii și va reduce vizibilitatea ridurilor.

Potrivit portalului Prevention, cafeaua este, de asemenea, unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru a fi folosită ca scrub.

Poți amesteca zațul de cafea cu săruri epsom și apă călduță pentru a-l îmbunătăți. Folosiți acest amestec pentru a vă masa ușor pielea după aceea. La final, clătiți-vă fața cu apa din acest amestec.

Fața dumneavoastră va deveni în curând plăcut de moale și revigorată.

2. Ameliorează celulita
Suferiți de celulită? Apoi, încercați neapărat să aplicați zațul de cafea pe zonele afectate și lăsați-l acolo timp de câteva minute.

Cofeina care se găsește în cafea stimulează circulația sângelui, eliminând astfel excesul de lichide și grăsimi. Pielea este apoi mai întinsă și mai fermă.

Pentru a face o mască anticelulitică, amestecați 1 dcl de zaț de cafea, 1 lingură de vin, 1 linguriță de ghimbir ras și un vârf de cuțit de varec (o algă care conține iod).

Aplică apoi acest amestec în mod regulat pe piele și observă cum celulita dispare chiar sub ochii tăi.

3. Îmbunătățește culoarea părului
Potrivit experienței, aplicarea cafelei pe părul tău îi sporește bogăția și culoarea închisă.

Nu trebuie decât să amesteci zațul de cafea folosit cu puțină apă, să faci o pastă din ea și să o aplici pe părul proaspăt spălat.

Lasă amestecul să acționeze o vreme, apoi clătește-ți părul sub jet de apă. Se repetă la nevoie după fiecare spălare a părului.

4. Elimină umflăturile și cearcănele de sub ochi
Având în vedere stilul de viață agitat din zilele noastre, mulți dintre noi nu dorm suficient, ceea ce duce la apariția cearcănelor sau a cearcănelor sub ochi.

Luați un zaț de cafea, adăugați puțină apă în el și aplicați-l în jurul ochilor. Lasă-l să acționeze câteva minute, iar la final clătește-l cu apă rece.

Acest mic miracol nu numai că va îndepărta cearcănele, dar, în plus, va reduce oboseala ochilor, deoarece cofeina din ele va favoriza circulația sângelui.

5. Funcționează ca un săpun de casă
Aveți nevoie de o doză suplimentară de cofeină? Potrivit experților, cofeina nu intră în organism doar prin consumul de cafea, ci poate fi absorbită și prin piele.

Prin urmare, dacă se întâmplă să nu vă placă să beți cafea, puteți face un săpun de cafea făcut în casă care va furniza cafeină organismului dumneavoastră în acest mod.

Puteți găsi o rețetă pentru cum se face un astfel de săpun aici.

6. Îmbunătățește circulația sângelui
O altă modalitate excelentă de a îmbunătăți circulația sângelui la nivelul pielii este folosirea cuburilor de gheață din cafea.

După ce ați terminat cafeaua, turnați din nou apă într-un pahar, amestecați, turnați apa într-o tavă pentru cuburi de gheață și puneți-o în congelator pentru a îngheța.

Apoi frecați cuburile de gheață pe piele, în care aceasta este o modalitate excelentă de a promova circulația sângelui – fie pe pielea feței, fie în alte locuri.

7. Promovarea creșterii părului
Nu trebuie să cumpărați produse miraculoase de la farmacie sau de la drogherie pentru a promova creșterea părului.

Pur și simplu luați un zaț de cafea și aplicați-l pe scalp. Lasă-l să acționeze un timp, apoi spală-l sub jet de apă.

Fă acest lucru în mod regulat și nu va dura mult timp până când părul tău va fi din nou mai gros și mai puternic.

8. Calmează picioarele iritate
Mulți oameni suferă de piele uscată și crăpată pe tălpile picioarelor. Dacă acest lucru se aplică și în cazul tău, atunci avem o rețetă excelentă de cafea și ulei de cocos pentru tine.

Se iau 200 ml de ulei de cocos, 100 ml de zaț de cafea și 1 linguriță de extract de vanilie. Se amestecă și apoi se amestecă din nou în continuare într-o lingură de apă caldă.

Apoi, înmuiați-vă picioarele în apă timp de 10 minute.

Cum funcționează?

Antioxidanții din cafea și proprietățile hidratante ale uleiului de nucă de cocos sunt excelente pentru a vă reîmprospăta și hidrata picioarele. În plus, uleiul de nucă de cocos are proprietăți antiinflamatorii și antiseptice, așa că va suprima eventualele micoze sau mâncărimi incomode ale picioarelor.

Încercați și nu veți regreta!