Ești Sănătos

8 substanțe naturale care te ajută să îți luminezi petele pigmentare de pe față

pigmentove skvrny

Aproape nimeni nu are o piele perfectă, deoarece există o serie de factori externi și interni care afectează în mod negativ aspectul general al pielii. Acestea sunt, în principal, expunerea prelungită la lumina soarelui, utilizarea de produse cosmetice de calitate slabă sau apariția diferitelor probleme de sănătate.

Astfel, multe persoane se confruntă zilnic cu dificultăți precum petele pigmentare întunecate. Aceasta afectează în principal fața, dar poate apărea și pe zonele care sunt adesea expuse la presiune sau frecare (de exemplu, genunchii și coatele).

Vestea bună este că există alimente pe care le poți freca pe piele, iar efectele lor o vor lumina ulterior și îi vor îmbunătăți aspectul general.

Acestea sunt remedii naturale, ca să spunem așa, care vor face o diferență reală, vă vor lumina pielea și îi vor îmbunătăți aspectul.

1. Lemn dulce
Lemnul dulce nu este doar delicios ca ingredient în mâncăruri, ci și un puternic remediu de vindecare care îți va lumina excelent pielea.

Pentru aplicațiile de suprafață, se recomandă utilizarea pulberii de lemn dulce. Acesta acționează prin reducerea producției de melanină din piele și prin iluminarea zonelor în care sunt prezente pete întunecate.

Îl puteți folosi în combinație cu lapte rece până când se formează o pastă fină. Aceasta se aplică apoi direct pe piele, timp de cel puțin 7 zile, pentru a obține rezultate vizibile.

Alternativ, poți folosi un amestec de pulbere de lemn dulce, pudră de ovăz și apă, care va începe să exfolieze părțile deteriorate ale pielii tale întunecate.

2. Lemn de santal
Pulberea de lemn de santal este un alt remediu natural care este conceput pentru uz topic și are proprietăți uimitoare de iluminare a pielii. De asemenea, poate fi folosit pentru îndepărtarea acneei.

Prin aplicarea directă pe piele, puteți să vă iluminați petele pigmentare întunecate, precum și să tratați orice pete sau acnee prezente pe piele.

Pentru cele mai bune efecte, se recomandă să amestecați pudra de lemn de santal cu suc de lămâie și extract de trandafir.

Trebuie să aplici această pastă timp de cel puțin o săptămână pentru a obține schimbări vizibile.

3. Castravete
Castraveții conțin o cantitate mare de apă, ceea ce îi face să fie hidratanți și să vindece multe boli de piele. Dacă ai pete întunecate pe piele, aplică castravete pe ele.

Poți amesteca castravete ras cu gel de aloe vera și să aplici acest amestec pe piele. După o săptămână, ar trebui să observați o îmbunătățire a colorației sale.

Alternativ, puteți amesteca castraveți rași cu 1 gram de făină și suc de lămâie. Lasă acest amestec pe piele până se usucă. Perioada de aplicare recomandată este, de asemenea, de o săptămână.

4. Linte roșie
Puteți folosi lintea roșie ca parte a diferitelor feluri de mâncare, dar, în același timp, este bună pentru iluminarea pielii. Este bogat în proteine. Acest remediu natural vă va ajuta, de asemenea, să scăpați de aspectul mohorât al pielii.

Poți folosi lintea roșie pentru a îndepărta celulele moarte acumulate la suprafața pielii.

Pentru cele mai bune efecte, vă recomandăm să puneți la înmuiat lintea roșie peste noapte. A doua zi dimineața, se macină într-o pastă și se amestecă cu ulei de cocos și suc de roșii.

Pentru cele mai bune efecte, lăsați pasta pe piele timp de 15 minute. Folosiți acest remediu natural timp de o săptămână pentru a obține rezultatul dorit.

5. Iaurt
Dacă ești o iubitoare de iaurt, vei fi interesată să afli că acest produs lactat poate face minuni dacă îl aplici direct pe piele. Nu numai că hrănește pielea, deoarece este bogat în nutrienți, dar conține și acid lactic, cunoscut pentru proprietățile sale de iluminare.

Pentru cele mai bune rezultate, este recomandat să amestecați iaurtul cu miere crudă, iar apoi să aplicați acest amestec direct pe piele. Lasă-l să acționeze timp de 10-15 minute, apoi clătește-l cu apă. Faceți acest lucru zilnic, timp de 7-10 zile.

Ca o alternativă, puteți amesteca iaurtul cu fulgi de ovăz și suc de lămâie. Folosiți acest amestec ca o mască de față.

6. Miere
Încă din cele mai vechi timpuri, mierea a fost folosită în tratamentele de înfrumusețare datorită proprietăților sale bogate de hidratare.

Mierea este recomandată și pentru efectele sale iluminatoare, precum și pentru capacitatea de a lupta împotriva bacteriilor și a altor microbi (face minuni în tratarea acneei).

Pentru a vă lumina pielea și a vindeca petele pigmentare întunecate, se recomandă să amestecați mierea cu suc de lămâie, lapte praf și ulei de migdale. lăsați acest amestec pe piele timp de aproximativ un sfert de oră, apoi spălați-l cu apă.

Faceți acest lucru o dată la două zile, timp de 7 până la 10 zile.

7. Zahăr
Zahărul are efecte excelente asupra pielii. Se folosește pentru iluminarea pielii și, de asemenea, pentru exfolierea părților deteriorate (sub formă de peeling). Pentru cele mai bune efecte, este recomandat să amestecați zahărul brun cu mierea până când obțineți un amestec.

Se recomandă aplicarea acestuia pe față, deoarece îndepărtează celulele moarte acumulate la suprafața pielii și, în același timp, stimulează circulația sângelui.

Aplicați acest amestec de două ori pe săptămână pentru a obține cele mai bune rezultate.

8. Fulgi de ovăz
Fulgii de ovăz sunt unul dintre cei mai buni iluminatori ai pielii, sunt ușor exfolianți și sunt eficienți în tratarea petelor negre vizibile și a zonelor cu pigmentare excesivă.

Aplicarea fulgilor de ovăz pe piele te va ajuta să îndepărtezi celulele moarte, sebumul și impuritățile acumulate pe piele.

Pentru cele mai bune efecte, amestecați pudra de ovăz cu lapte bătut și masați acest amestec pe piele. După două minute, clătiți bine pielea.

Aplicați acest amestec de două sau trei ori pe săptămână.

Concluzie
Toate remediile menționate în acest articol sunt pur naturale și necostisitoare. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la efectele secundare ale acestora.

Mai mult, o diferență vizibilă în starea pielii dumneavoastră apare de obicei după doar câteva zile. Sperăm că din cele 8 rețete menționate mai sus, o veți alege pe cea care vi se potrivește cel mai bine.